Πολιτική

Γενικευμένη σύρραξη στο ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνούν με το δημοψήφισμα που ζήτησε ο Κασσελάκης για τις διαγραφές και οι σύμμαχοί του – Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις

Γενικεύεται η σύρραξη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι προτίθεται να ζητήσει από την κεντρική επιτροπή του Σαββατοκύριακου τη διαγραφή των στελεχών που του επιτέθηκαν, διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταφύγει σε εσωκομματικό δημοψήφισμα. Η δήλωση Κασσελάκη έχει προκαλέσει έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις διατασικά με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. 

Ακόμα και σύμμαχοι του προέδρου, όπως η πλευρά του Νίκου Παππά, τηρούν αποστάσεις, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικά ομιχλώδες τοπίο για τους συσχετισμούς στην κεντρική επιτροπή. Πρόκειται για στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, είναι σε μεταξύ τους συνεννοήσεις με στόχο να παρέμβουν για να αποτραπούν διαλυτικές εξελίξεις στις οποίες εκτιμούν ότι οδηγεί η ανακοίνωση Κασσελάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της Ομπρέλας και άλλων αντιηγετικών τάσεων, ετοιμάζονται να καταγγείλουν τον πρόεδρο του κόμματος για αντικαταστατική συμπεριφορά, καταθέτοντας ακόμα και πρόταση μομφής εναντίον του, κάτι που θα οδηγήσει και τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας! Πάντως, η πλευρά των 6+6, στους οποίους αποδόθηκε από δημοσιεύματα η σχετική συζήτηση, διαψεύδουν κατηγορηματικά, αλλά και άλλα στελέχη που δεν ανήκουν σε κάποια τάση, βρίσκονται όμως σε συζητήσεις για το πώς θα αποσοβηθεί η νέα κρίση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λίγες ώρες μετά την on camera δήλωσή του με την οποία προανήγγειλε ότι θα ζητήσει δημοψήφισμα από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή του Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, σημείωσε ότι δεν ήταν εύκολη απόφαση και ανέφερε ότι «το βασικό είναι να είμαστε ένα υγιές κόμμα που θα δίνει συντροφικότητα». 

Ο Στέφανος Κασσελάκης ρωτήθηκε εκ νέου το απόγευμα της Παρασκευής (10/11) εάν θα πάρει πίσω την πρόταση για δημοψήφισμα και απάντησε: «Θα ήταν ύβρις προς τη βάση». 

«Το βασικό είναι να είμαστε ένα υγιές κόμμα που θα δίνει συντροφικότητα, όχι να προσβάλλει χωρίς λόγο όλα τα μέλη του. Μία συντροφικότητα, μία ανεκτικότητα. Αυτό είναι το υγιές. Αυτόν επιβραβεύουμε», δήλωσε το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο». 

Ερωτηθείς ο Στ. Κασσελάκης αν βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση η παρέμβασή του, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε: «Να αφουγκραστούμε τη βάση του κόμματος. Η βάση του κόμματος θέλει να γίνουμε κυβερνητική Αριστερά. Το οποίο σημαίνει πολλά πράγματα για πάρα πολλούς. Πίστεψέ με δεν είναι εύκολη απόφαση ούτε για μένα». 

Οι εσωκομματικές εξελίξεις, μετά την αποχώρηση του Πάνου Σκουρλέτη και του Νίκου Βούτση και πιθανότατα του Ευκλείδη Τσακαλώτου (και όσοι απο την «Ομπρέλα» τον ακολουθήσουν) αύριο, είναι πλέον τέτοιες που σχεδόν απαγορεύει την ταύτιση των απόψεων εντός της Κουμουνδούρου και η Κεντρική Επιτροπή θα μοιάζει περισσότερο με πολεμική σύγκρουση, παρά με συνεδρίαση κομματικού οργάνου.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago