Πολιτική

Διάσπαση σε αργή κίνηση στο ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστολή των 1.300, η παρέμβαση Δραγασάκη και η δήλωση Παππά για «ξεκαθάρισμα» στην Κ.Ε.

Σε θρίλερ που θα κορυφωθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο παραπέμπουν οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εσωκομματική αντιπολίτευση της «Ομπρέλας» εξαπολύει κάθε ημέρα και ένα «χτύπημα» με επιστολές και δηλώσεις επικριτικές για τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης αποφεύγει να απαντά στις επιθέσεις αυτές και εστιάζει σε κινήσεις που αφορούν σε θέματα πολιτικής και αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, όπως η επίσκεψη στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις με εκπροσώπους των μικρομεσαίες για το φορολογικό, η καταδίκη των δηλώσεων Γεωργιάδη για τα Τέμπη. 

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα επιστολή 1.300 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων κορυφαία στελέχη της «Ομπρέλας» όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και οι υπό διαγραφή Νίκος Φίλης και Πάνος Σκουρλέτης. 

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: ο «ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται “όποιος διαφωνεί, να φεύγει”. Είμαστε όλοι/ες εμείς που τον ιδρύσαμε, τον πιστέψαμε, τον αναδείξαμε διεκδικητή της κυβέρνησης, καταφυγή των πολλών, των “από κάτω”, αντίπαλο του ακροδεξιού λαϊκισμού που καιροφυλακτεί», προσθέτουν τα στελέχη, συμπληρώνοντας πως«πρόθεσή μας και πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπίζεται και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς».

Είχε προηγηθεί χθες άρθρο του Γιώργου Σταθάκη με το οποίο ανήγγειλε την αποχώρησή του, λέγοντας ότι «Η Αριστερά δεν χωρά στο κόμμα Κασσελάκη – Παππά – Πολάκη».

Πυροσβεστική παρέμβαση επιχείρησε να κάνει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο στην οποία μίλησε για κίνδυνο κατακερματισμού και απαξίωσης του κόμματος και πρότεινε τη λήψη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με απόσυρση των διαγραφών, παύση των διαρροών και δηλώσεων αμφισβήτησης και επεξεργασία μέσα από πολιτικές διαδικασίες στο εσωτερικό των οργάνων. 

Ο Νίκος Παππάς από την πλευρά του αναφορικά με την επιστολή Δραγασάκη δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί για όλα στην Κεντρική Επιτροπή, προαναγγέλοντας ενδεχομένως ότι εκεί θα οριοθετηθούν και θα ξεκαθαρίσουν τα νέα δεδομένα για το κόμμα.

Συγκεκριμένα έγραψε σε ανάρτησή του:

«Καλημέρα σε όλους. Έλαβα και διάβασα την επιστολή του συντρόφου Γιάννη Δραγασάκη η οποία είδε και το φως της δημοσιότητας. Για όσα αναφέρονται στην επιστολή, αλλά και για όσα έχουν συμβεί αμέσως μετά την προεδρική εκλογή, θα τοποθετηθώ αναλυτικά και με σαφήνεια στην κεντρική επιτροπή».

Αναζητούν «Διέξοδο στα Αριστερά» με… έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ 1300 στελέχη

Παρέμβαση Δραγασάκη: Προτείνει έξι Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago