Πολιτική

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση δεν κρύβει τίποτε κάτω από το χαλί

Στον Μιχάλη Κατρίνη απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τσιάρας που σημείωσε πως «η κυβέρνηση αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου και θεσμικά να θωρακιστεί η μελλοντική πραγματικότητα της χώρας, αλλά κυρίως να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους τραγικά φαινόμενα».

«Πραγματικά δεν κατανοώ την διάθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, κάθε φορά, να αναδεικνύει θέματα που όντως μας έχουν απασχολήσει, όντως βρίσκονται σε μια διαδικασία διερεύνησης, ειδικά από τη δικαιοσύνη, για τα οποία η κυβέρνηση έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες, σε διαφορετικές στιγμές» είπε ο ΚώσταςΤσιάρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε επίσης: «Τόσο η αναφορά στον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η οποία νομίζω, ότι μας βάζει όλους να κατανοήσουμε ότι μιλάμε για εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις, όσο και η αναφορά σχετικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, νομίζω όλους μας έχουν κάνει αφενός να προβληματιστούμε, να δρομολογήσουμε εξελίξεις που αφορούν στην ίδια την ελληνική πολιτεία αλλά κυρίως να αφήσουμε τη δικαιοσύνη απερίσπαστη να λειτουργήσει, μέσα από τον δικό της ρόλο. Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι ακόμη και αν έχουν μεσολαβήσει εκλογές -οι εκλογές έχουν μεσολαβήσει για πολιτικούς λόγους και αυτό είναι ξεκάθαρο- ακόμη ωστόσο και αν έχουν μεσολαβήσει εκλογές, κανείς μας δεν ισχυρίζεται ότι όλα αυτά τα ζητήματα, δεν θα φτάσουν μέχρι το τέλος, όσον αφορά τη διερεύνησή τους, και η κυβέρνηση δεν θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν».

Αυτά, είπε ο κ. Τσιάρας, είναι θέματα τα οποία μας έχουν συγκλονίσει όλους. «Ωστόσο πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Μπορεί να αναδεικνύονται θέματα και ζητήματα που έρχονται από το παρελθόν, υποχρέωση μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε. Αν θέλουμε να ξεκινήσουμε αυτή την αντιπαράθεση που μπορεί να ρίχνει ευθύνες σε οποιονδήποτε στο παρελθόν, ενδεχομένως θα είναι πολύ εύκολο να το κάνουμε αλλά δεν θα καταλήξουμε πουθενά και κυρίως δεν θα δρομολογήσουμε όλες εκείνες τις εξελίξεις που είμαστε υποχρεωμένοι, ως σύγχρονη ελληνική πολιτεία, να δρομολογήσουμε, το επόμενο διάστημα. Η κυβέρνηση το έχει αποδείξει, γι’ αυτό επιβεβαιώθηκε η δική της παρουσία, από το εκλογικό σώμα, στις πρόσφατες εκλογές, έχει αποδείξει ότι όλα αυτά τα ζητήματα όχι μόνο δεν τα βάζει κάτω από το χαλί, αλλά αναλαμβάνει και τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου και θεσμικά να θωρακιστεί η μελλοντική πραγματικότητα της χώρας, αλλά κυρίως να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους τραγικά φαινόμενα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago