Πολιτική

Κασσελάκης – Ανδρουλάκης: Τσάι και συμπάθεια, αλλά και «σφαγή» για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές

Η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη στη Βουλή «παρήγαγε» δηλώσεις σύμπλευσης στα θέματα των υποκλοπών και της τραγωδίας των Τεμπών, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι χρειάζεται συνεννόηση και πρωτοβουλίες αλλά δεν κάλυψε τις διαφορετικές και την ανταγωνιστική πολιτική στόχευση και των δύο πλευρών.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ πηγές έλεγαν ότι ο στόχος παραμένει αταλάντευτος για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές ανταγωνιστικά με το ΣΥΡΙΖΑ και ότι δεν υπάρχει προοπτική αλλαγής της στάσης αυτής, ενώ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι δεν βλέπουν κάποια ένδειξη για ουσιαστική πολιτική συνεννόηση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ούτε και έχουν να περιμένουν κάτι συγκεκριμένο από εκεί.

Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ η τελευταία δημοσκόπηση της ALCO έδειξε ότι έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 34,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,5% και σε «απόσταση αναπνοής» έπεται το ΠΑΣΟΚ με 12,7%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,6%, οι Σπαρτιάτες με 2,6%, η Ελληνική Λύση με 5,2%, η Νίκη με 3,2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά την διάρκεια της συνάντησης, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ του αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. 

Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι υπάρχει ζήτημα με την πλειοψηφία 3/5 που απαιτείται για την σύνθεση των ανεξάρτητων Αρχών. «Για να λάμψει το φως σ’ αυτήν την υπόθεση η οποία είναι μια υπόθεση που δεν μπορεί να κρυφτεί με ειρωνείες από την κυβέρνηση για ένα δήθεν ζύγι του 41%» όπως είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο Στέφανος Κασσελάκης σε δήλωση του, αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, μετά τον χθεσινό κύκλο συναντήσεων που είχε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago