Πολιτική

Νέες βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά Κούλογλου:  Έχει παρελθόν «δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές»

Δεν παραδίδει την έδρα του ευρωβουλευτή ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος μετά την ανεξαρτητοποίησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει στο μπλοκ των ευρωβουλευτών της Αριστεράς.Μιλώντας στο “Κόκκινο” ο Στέλιος Κούλογλου ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε  επαφές με άλλο κόμμα», δεν απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές, «αν υπάρξει παράταξη που να τον εκφράζει».

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην αντεπίθεση, εξαπολύοντας νέα «βέλη» κατά του ευρωβουλευτή, με αφορμή τα αιχμηρά σχόλιά του για τον νέο πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως ο Στέλιος Κούλογλου έχει παρελθόν «δημόσιων αμφισβητήσεων σε κρίσιμες στιγμές», και θυμίζουν ότι «αμφισβητούσε τον Αλέξη Τσίπρα».

Στέκονται μάλιστα ιδιαίτερα στο ότι «τον Σεπτέμβριο του 2021, με άρθρο του υποστήριξε ότι σε ενδεχόμενη προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα πρέπει να είναι δεδομένος ως πρωθυπουργός ο σ. Αλέξης Τσίπρας, ερχόμενος σε ευθεία αντίθεση με την τότε ξεκάθαρη πολιτική θέση του κόμματος, ότι μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να συγκροτηθεί, σύμφωνα και με την επιλογή του λαού, μόνο με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι με τις δηλώσεις αυτές ο Στέλιος Κούλογλου, τότε, «αποδυνάμωσε την ίδια τη θέση, το πολιτικό μήνυμα, το κύρος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και εμφάνισε το κόμμα ως πολιτικό οργανισμό σε σύγχυση». Κλείνοντας δε την κριτική τους προς τον ευρωβουλευτή, οι πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν: «Ταυτόχρονα, και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είχε εμφανιστεί στη ΔΕΘ με μια συγκροτημένη πρόταση αντιμέτωπος όχι μόνο με την πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και με μια έντονη μιντιακή «δυσανεξία», ο Στ. Κούλογλου μίλησε για «ισοπαλία» Μητσοτάκη-Τσίπρα, εμφανιζόμενος σε ρόλο δημοσιογράφου – σχολιαστή και όχι ως συστατικό μέρος ενός πολιτικού συνόλου, με συγκεκριμένο στόχο και σημαντικές συλλογικές μάχες να κερδίσει. Ήταν άλλη μια κρίσιμη παρέμβαση που αποδυνάμωσε συνολικά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη ΔΕΘ, δημιουργώντας εμπόδια στην προσπάθεια συνομιλίας του με την κοινωνία και ενδυνάμωσης της αξιοπιστίας του».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago