Πολιτική

Κώστας Αρβανίτης: Δεν ήμασταν ενημερωμένοι – Δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις

«Δεν ήμασταν ενημερωμένοι σε αυτή την εξέλιξη» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης για την ανεξαρτητοποίηση Κούλογλου. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε ότι «η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Είναι σε μια κρίση».

«Η κρίση ξεκινάει 21 Μαΐου. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει τώρα» είπε, προσθέτοντας ότι στην παρούσα φάση «το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι η σοβαρότητα από όλους». «Η ευθύνη της ηγεσίας, αλλά και των στελεχών σε μια διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ενωμένος και να ανασυγκροτηθεί», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζω ότι δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις από τη μία και τόνωση της αντιπαράθεσης από την άλλη» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανίτης σημειώνοντας πως «δεν βοηθάει αυτή τη στιγμή, γιατί υπάρχει και ένας κόσμος ο οποίος έχει πολύ μεγάλη αγωνία και για τον χώρο και για τη χώρα. Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Το ξέρουμε αυτό από την ακρίβεια σε όλα τα ζητήματα και με τρεις πολέμους δίπλα μας».

«Είμαι από τους ανθρώπους που από την πρώτη μέρα της νέας περιόδου, μετά το δυσαναπλήρωτο για μένα κενό του Αλέξη Τσίπρα, δεν τοποθετήθηκα υπέρ κανενός υποψηφίου, το θεώρησα λάθος αυτό και ήμουν σαφής σε ότι αφορά στον πολιτικό σχεδιασμό και τι είναι αυτό που λέμε ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό δεν το έκανα τυχαία. Το έκανα σε μια λογική ότι ο χώρος μας είναι αυτό συγχρόνως και πρέπει να εκφραστεί. Από εκεί και πέρα ήταν φανερό ότι όλη η διαδικασία, όποια εξέλιξη και να είχαμε, θα είχε αναταράξεις. Δηλαδή όποιος από τους πέντε υποψηφίους κέρδιζε δύο επικρατέστεροι, θα υπήρχαν αναταράξεις. Οπότε στην προκειμένη περίπτωση αυτό που έχει αξία είναι εμείς που είμαστε επαγγελματικά στελέχη ουσιαστικά και ψηφισμένοι και από τον λαό, να παίξουμε έναν ρόλο. Ουσιαστικά να τονίσουμε την αναγκαιότητα του φορέα και όχι του προσώπου. Όποιος και να ήταν. Αυτό το πράγμα θέλει πολύ δουλειά, ακόμα και γερό στομάχι. Η ιστορία θα κρίνει το ορθόν και το λάθος», σχολίασε ο κ. Αρβανίτης.

Αναφορικά με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τη συζήτηση γύρω από το όνομα του, είπε: «Πάντως ο κ. Κασελάκης πρέπει να σας πω αρέσει δεν αρέσει, έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από 80.000 ανθρώπους, 75.000 ανθρώπους. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Οπότε αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι η Κουμουνδούρου, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό είναι, αυτό είναι ο χώρος. Από εκεί και πέρα θα κριθούν όλοι».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago