Categories: Πολιτική

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Δεν θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενός

Τη σφοδρή αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε δημοσκόπηση της Opinion Poll για tomanifesto, όπου μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι το 46,5% επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ – ΚΙΝ.ΑΛΛ., το 17,7% αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ, το 12,7% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝ.ΑΛΛ.- ΜΕΡΑ 25, καθώς και ότι το 61,5% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό, έναντι 7,7% τον Αλέξη Τσίπρα.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος καταγγέλλει πως «εδώ και καιρό συγκεκριμένες δημοσκοπικές εταιρείες -που συνδέονται οικονομικά με κυβερνητικά προγράμματα και προγράμματα οργανισμών- επιχειρούν συστηματικά να παρουσιάσουν το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα τη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη, ως ιδεολογικό και προγραμματικό δορυφορικό σχήμα της ΝΔ. Με υποταγμένο σε αυτήν, στρατηγικό και πολιτικό λόγο».

Η Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζει ότι «το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ ως ιστορικό, πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό ρεύμα, είναι και θα είναι οριοθετημένο απόλυτα απέναντι στη δεξιά», και επικαλείται ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου, μετά την εισήγηση της αείμνηστης προέδρου Φώφης Γεννηματά, στις οποίες όπως αναφέρει «συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος στις εξελίξεις».

Προχωρά ένα βήμα παραπέρα και εξηγεί πως αυτό σημαίνει «ανοιχτό μέτωπο τόσο απέναντι στη ΝΔ, όσο και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπογραμμίζει ακόμη, ότι «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ».

Στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής διευκρινίζεται σαφώς ότι «η σημερινή παρέμβαση μας δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις αναφορές δημοσκοπικών εταιρειών στους 6 υποψηφίους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αναφορές τους στο Κίνημα Αλλαγής, στο ΠΑΣΟΚ και στην ευρύτερη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη».

Ανδρουλάκης: Απευθύνομαι στους πολλούς που απογοήτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν κοιτάζω ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε προς τη Νέα Δημοκρατία. Στόχος μου είναι να πάρουμε ένα μεγάλο, διψήφιο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ. Πρόσθεσε ότι απευθύνεται στους προοδευτικούς ανθρώπους της Αριστεράς, και όχι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους τους απογοήτευσε. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα», είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Δήλωσε υπερήφανος σοσιαλδημοκράτης και όπως τόνισε, «αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κεντρώος, σημαίνει ότι είμαι κεντροαριστερός. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αγκαλιάζει το προοδευτικό κέντρο και την προοδευτική αριστερά. Όταν ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου, αγκάλιασε την ιστορία του κεντρώου βενιζελισμού και την ιστορία της προοδευτικής ΕΑΜικής αριστεράς κι έτσι κάναμε μεγάλη παράταξη, το ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τα σενάρια για τις συνεργασίες του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «το να πάρει σήμερα κανείς αποφάσεις βάσει δημοσκοπήσεων, είναι σαν να περιφρονεί τον ελληνικό λαό. Να ψηφίσει ο λαός, να μας δώσει μια ισχυρή λαϊκή εντολή και τότε να δούμε όλα τα σενάρια και πάντα αξιακά και όχι με μια λογική “να μοιράσουμε καρέκλες και με όποιον να είναι”, σε καμία των περιπτώσεων».

Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι ήταν πάντα παρών στη παράταξη και δεν έφυγε ποτέ, «αλλά στο περιθώριο της εξουσίας. Αυτό αφορά τη γενιά μου συνολικά, αυτό που λέω ανανέωση δεν είναι να έρθουν μόνο νέοι, είναι να αλλάξουμε γενιά, να κοιτάξουμε μπροστά».

Γερουλάνος: Πηγαίνουμε το μήνυμά μας παντού στην Ελλάδα και αλλάζουμε τα δεδομένα

Ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ξεκίνησε σήμερα διήμερη περιοδεία στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Συναντήθηκε με πολίτες, με στελέχη του κόμματος και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, και δήλωσε τα εξής: «Συνεχίζουμε στον δρόμο, εκεί που χτυπάει η καρδιά της ελληνικής κοινωνίας. Στη Θήβα, στην Αλίαρτο, στη Λιβαδειά, στον Ορχομενό, στη Λαμία. Όπως λέω πάντα, διαβάζω τις δημοσκοπήσεις με προσοχή, όπως διαβάζω και τις εκθέσεις των λογιστών στην εταιρεία μου. Αλλά αν το 1994 που την παρέλαβα άκουγα μόνο τους λογιστές θα έπρεπε να την κλείσω. Σήμερα μεγαλουργεί, πηγαίνει τα προϊόντα της σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε όλον τον κόσμο. Καλά τα νούμερα, λοιπόν, αλλά σε όλα τα πράγματα και ειδικά στην πολιτική διαδικασία πίστευα και πιστεύω περισσότερο στην έμπνευση, στην ανθρώπινη επαφή, στο να πάμε το μήνυμά μας παντού στην Ελλάδα, να πείσουμε ότι είναι και ρεαλιστικό και εφικτό. Σήμερα και αύριο στην Στερεά και την Εύβοια. Και σε λίγες μέρες στην Κρήτη»

Τόσο στη Στερεά Ελλάδα όσο και στην Εύβοια, μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος έχει συναντήσεις με τοπικά στελέχη και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο κεντρικές ομιλίες.

Σήμερα, Τρίτη 9 Νοεμβρίου βρέθηκε στη Θήβα στην Αλίαρτο, στη Λιβαδειά, στον Ορχομενό και στη Λαμία όπου στις 18:30 θα παρουσιάσει την κεντρική του πολιτική πρόταση σε συγκέντρωση στο καφέ Piazza.

Αύριο, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, θα περιοδεύσει στην Εύβοια ξεκινώντας από την Αιδηψό και κατόπιν στην Ιστιαία, στο Μαντούδι, καταλήγοντας στη Χαλκίδα, όπου στις 19.00 θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στο ξενοδοχείο Παλίρροια.

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα με επόμενο σταθμό την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago