Πολιτική

Οι νίκες του ΠΑΣΟΚ στους μεγάλους δήμους πυροδοτούν τη συζήτηση για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – Πλήγμα για τη Ν.Δ. οι απώλειες στις περιφέρειες

Αλλαγή σκηνικού σε βάρος της Ν.Δ. καταγράφηκε στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς το κυβερνών κόμμα έχασε στους δύο μεγάλους δήμους της χώρας από υποψήφιους που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, ενώ έχασε κατά κράτος και στις 5 από τις 6 περιφέρειες που κρίθηκαν στο δεύτερο γύρο. 

Ο Χάρης Δούκας κέρδισε τον δήμο Αθηναίων, ο Στέλιος Αγγελούδης τον δήμο Θεσσαλονίκης ενώ στις 6 περιφέρειες μόνο στην Πελοπόννησο ο κ. Δημήτρης Πτωχός που έχει το χρίσμα της ΝΔ κερδίζει την περιφέρεια. Σε όλες τις άλλες κερδίζουν οι «γαλάζιοι αντάρτες», (Τοψίδης στην Μακεδονία – Θράκη, Αμανατίδης στην Δυτική Μακεδονία, Τρεπεκλής στα Ιόνια Νησιά, Μουτζούρης στο Βόρειο Αιγαίο). Στην Θεσσαλία ο κ. Κουρέτας θα διαδεχθεί το νυν περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό. 

Τα αποτελέσματα πυροδότησαν τη συζήτηση για συνεργασίες στο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και είναι ενδεικτικό ότι από τις πρώτες δηλώσεις για το αποτέλεσμα ήταν εκείνη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος μίλησε για την «πρώτη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη» και μίλησε για ευρύτερες συμμαχίες λέγοντας: έσπευσε να δώσει το πολιτικό στίγμα, μιλώντας ξανά για ευρύτερες συμμαχίες: «Να τι κάνει ο προοδευτικός κόσμος όταν ενώνεται. Διώχνει γόνους, ημετέρους, διεφθαρμένους. Απόψε είναι η πρώτη νύχτα χαράς. Απόψε είναι η πρώτη μεγάλη ρωγμή του καθεστώτος Μητσοτάκη». 

Εξίσου ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Χάρης Δούκας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη, αλλά και ότι ο τελευταίος έσπευσε από τους πρώτους στο εκλογικό κέντρο του Χάρη Δούκα για να τον συγχαρεί αμέσως μετά την επιβεβαίωση της νίκης του. 

Σχετικές δηλώσεις έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είπε ότι «Όταν ενώνονται οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις πίσω από ένα πρόσωπο με γνώσεις, δυνατότητες και όραμα, μπορεί να γίνει ανατροπή» από το εκλογικό κέντρο του Χάρη Δούκα, ο οποίος εκλέγεται δήμαρχος Αθηναίων.

Η …συννεφιά καθυστέρησε την εισβολή των Ισραηλινών στη Γάζα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago