Κόσμος

Τη Δευτέρα η απόφαση για την απέλαση του Τζόκοβιτς – Γελένα Τζόκοβιτς: Παίρνω μια βαθιά ανάσα για να ηρεμήσω

Την παγκόσμια αθλητική κοινότητα συνταράσει η υπόθεση του κορυφαίου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς που τείνει να εξελιχθεί σε πραγματικό θρίλερ.

Ο Τζόκοβιτς βρίσκεται σε καθεστώς περιορισμού σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης με τις αρχές της Αυστραλίας να έχουν αποφασίσει την απέλασή του καθώς δεν έχει εμβολιαστεί. Ο Τζόκοβιτς άσκησε έφεση μέσω των δικηγόρων του στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μελβούρνης για την ακύρωση απόφασης της αυστραλιανής κυβέρνησης και στην χθεσινή ακρόαση που ξεκίνησε στις 6 μμ (τοπική ώρα, 9 ώρα Ελλάδας) αναμενόταν να αποφανθεί για την τύχη του, αλλά ο αρμόδιος δικαστής ανέβαλε τη διαδικασία για τις 10 το πρωί της Δευτέρας.

Η υπόθεση Τζόκοβιτς προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Σερβίας και Αυστραλίας ενώ οι γονείς του εξαπολύουν μύδρους κατά της πολιτικής ηγεσίας της Αυστραλίας.

Με αφορμή τα Χριστούγεννα για του ορθοδόξους στη Σερβία, η σύζυγος του Σέρβου σούπερ σταρ, Γελένα Τζόκοβιτς έστειλε τις ευχές της σε όλο τον κόσμο μέσω twitter και τόνισε ότι και η ίδια όταν ηρεμήσει θα είναι ευγνωμόνων για τη στηρίξει που είχε η ίδια και ο Σέρβος τενίστας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

«Είναι Χριστούγεννα για εμάς, όλες μου οι ευχές είναι όλοι να είναι υγιείς, χαρούμενοι, ασφαλείς και με τις οικογένειές τους. Θα θέλαμε και εμείς να είμαστε όλοι μαζί σήμερα αλλά η παρηγοριά μου είναι ότι τουλάχιστον είμαστε όλοι ασφαλείς. Και όλοι θα μάθουμε από αυτή την εμπειρία.

Σας ευχαριστώ όλους από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιήσατε τη φωνή σας για να στείλετε αγάπη στον σύζυγό μου. Παίρνω μια βαθιά ανάσα για να ηρεμήσω και να αναζητήσω την ευγνωμοσύνη (και την κατανόηση) σε αυτή τη στιγμή για ό,τι συμβαίνει.

Ο μόνος νόμος που θα πρέπει να σεβόμαστε μπροστά σε κάθε σύνορο είναι η αγάπη και ο σεβασμός για τους ανθρώπους. Η αγάπη και η συγχώρεση δεν είναι ποτέ λάθος αλλά μια πανίσχυρη δύναμη. Σας ευχαριστώ», αναφέρει στην ανάρτησή της η Γελένα Τζόκοβιτς.

Ο πατέρας του Νόβακ, Σέρτζαν Τζόκοβιτς υποστήριξε ότι οι συνοριακές αρχές συμπεριφέρονται στο γιο του σαν «κοινό εγκληματία» ενώ χαρακτήρισε «σοβινιστική» την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Ο Σέρτζαν Τζόκοβιτς κάλεσε τους πολίτες να επιφυλάξουν υποδοχή ήρωα στον Νόβακ Τζόκοβιτς όταν θα επιστρέψει στο Βελιγράδι. Η μητέρα του Τζόκοβιτς, Νταϊάνα, συνέκρινε τον γιό της με κρατούμενο. «Αισθάνομαι τρομερά από χθες που τον κρατούν φυλακισμένο. Δεν είναι δίκαιο. Δεν είναι ανθρώπινο. Ελπίζω ότι θα κερδίσει», είπε στο Associated Press μετά από σύντομη τηλεφωνική συνομιλία μαζί του από το Βελιγράδι.
Η μητέρα του Νταϊάνα αφού παραδέχθηκε ότι «όλο αυτό είναι δύσκολο για εμένα. Κανείς δεν αξίζει αυτή την αντιμετώπιση, ειδικά ο Νόβακ. Είναι μία πολιτική κόντρα που δεν μπορεί να ελέγξει ο Νόβακ, είναι ένα σκάνδαλο», συμπλήρωσε με νόημα:

«Είναι μία πολιτική επίθεση προς τον Νόβακ για να μην είναι ο καλύτερος που έχει υπάρξει. Είναι νικητής στα μάτια μου. Είναι ένας μαχητής που αλλάζει τον κόσμο. Ελπίζουμε ότι θα μείνει ψυχικά δυνατός και δεν θα χάσει τα φτερά του. Θα τον στηρίζουμε και θα προσευχόμαστε γι αυτόν. Μείνε ο εαυτός σου Νόβακ».

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον Τζόκοβιτς – Τη Δευτέρα η εκδίκαση της έφεσής του για τη βίζα

Τζόκοβιτς: Κρατούμενος και χωρίς κινητό στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης

«Δεν πα’ να είσαι ο Τζόκοβιτς» – «Πόρτα» από το αεροδρόμιο της Μελβούρνης στον ανεμβολίαστο τενίστα

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago