Πολιτική

Ανδρουλάκης: Θέλουμε ένα κράτος, το οποίο θα είναι υπηρέτης του πολίτη και όχι του κ. Μητσοτάκη

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra. Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στηρίζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής νέα πρόσωπα, που δεν έχουν προτεραιότητα την καταγραφή αλλά την αλλαγή.

Κάνοντας μάλιστα λογοπαίγνιο με το επώνυμο του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «τα έφερε έτσι η μοίρα ώστε, αν δεν θέλουμε να έχουμε έναν δήμαρχο-πρίγκιπα κλεισμένο στο παλάτι της πλατείας Κοτζιά, αλλά έναν δήμαρχο δίπλα στον πολίτη, θα πρέπει να ψηφίσουμε την Κυριακή έναν Δούκα. Διότι ο Χάρης Δούκας δεν πάει να καταγράψει δυνάμεις, αλλά να αλλάξει την Αθήνα, νικώντας τον κ. Μπακογιάννη στον δεύτερο γύρο».

Για τη γενικότερη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «τα διλήμματα θα τα καθορίσει ο λαός και θα κληθούμε να απαντήσουμε όλοι μας. Και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι σίγουρος ότι στον δεύτερο γύρο θα είναι παντού τα προοδευτικά ψηφοδέλτια, που σχηματίσαμε».

Στο σημείο αυτό επέκρινε έντονα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ καθώς ανέφερε ότι υποστηρίζουν υποψηφίους στο Νότιο Αιγαίο, Δαδιά, Θεσσαλία όπου , όπως σημείωσε «είχαμε τεράστιες φυσικές καταστροφές με τεράστιες επιπτώσεις. Μιλούσαν για φαινόμενο που συμβαίνει κάθε τετρακόσια χρόνια, αλλά μετά από δύο εβδομάδες επαναλήφθηκε στη Μαγνησία. Αυτούς στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς, λοιπόν, λέμε “ως εδώ”».

Προσδιόρισε το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών λέγοντας: «Θέλουμε ένα κράτος, το οποίο θα είναι υπηρέτης του πολίτη και όχι του κ. Μητσοτάκη. Δεν θα είναι πελατειακός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου. Είναι ευκαιρία την Κυριακή να μη στηρίξει ο ελληνικός λαός τα “μακριά χέρια” του Μαξίμου στις περιφέρειες».

Υπογράμμισε πως πολιτικός στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι «να έχει η Νέα Δημοκρατία αξιόμαχο αντίπαλο, που θα τη στείλει στην αντιπολίτευση. Για εμένα αξιόμαχος αντίπαλος είναι ένα κόμμα προοδευτικό, με λόγο προγραμματικό που αγκαλιάζει τις αγωνίες των πιο αδύναμων, της μεσαίας τάξης και των νέων ανθρώπων». Ο κ. Ανδρουλάκης αντέκρουσε τις αιτιάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι δεν άκουσε θέσεις εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, θυμίζοντας πως στη ΔΕΘ κατέθεσε πρόταση για την απαγόρευση της Golden Visa, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την επεξεργασμένη πρότασή του για δεξαμενή κοινωνικών κατοικιών ώστε να πέσει το κόστος ενοικίασης και να περιοριστεί ένα μεγάλο κομμάτι του αυξημένου κόστους διαβίωσης στο λεκανοπέδιο, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago