Πολιτική

O Κασσελάκης οργανώνει την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και οι «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν αντιπολίτευση στο συνέδριο

Στην οργάνωση των μηχανισμών του κόμματος ώστε να ασκήσει δυναμική αντιπολίτευση επικεντρώνεται ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στελεχώνοντας με νέα πρόσωπα θέσεις ευθύνης στη Βουλή και στο κόμμα. 

Ταυτόχρονα, οι εσωτερικοί αντίπαλοι του νέου προέδρου, έδωσαν ήδη στίγμα ότι προτίθενται να ασκήσουν αντιπολίτευση και στην πραγματικότητα ότι δεν έχουν αποδεχθεί τη νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσε η συντριπτική νίκη του Στέφανου Κασσελάκη επί της Έφης Αχτσιόγλου. 

Η τελευταία αρνήθηκε να αναλάβει θέση ευθύνης στη Βουλή, πάρά την ανοιχτή πρόσκληση του προέδρου να επιλέξει οποιαδήποτε θέση εκείνη επιθυμεί, επικαλούμενη επικαλούμενη… έλλειψη ενέργειας ύστερα από δύο χρόνια κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης. 

Η στάση της Έφης Αχτσιόγλου, σηματοδοτεί τη βούληση κάποιων στελεχών να αποστασιοποιηθούν και να μην μετέχουν στις αποφάσεις, χωρίς ωστόσο να αποχωρήσουν από το κόμμα, αλλά ετοιμάζοντας επίθεση στο συνέδριο. 

Είναι ενδεικτική η φράση του Νίκου Φίλη, ο οποίος είπε «δεν πάμε πουθενά, θα δώσουμε τη μάχη στο συνέδριο», ενώ άσκησε σκληρή κριτική λέγοντας: «Δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα ο Στέφανος Κασσελάκης. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”». 

Η σκληρότητα της δήλωσης Φίλη, αλλά και η «αποχή» της Έφης Αχτσιόγλου, όπως και οι αποστάσεις που τήρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήδη από το βράδυ της εκλογής Κασσελάκη, δείχνουν ότι η συγκατοίκηση θα είναι δύσκολη και ίσως αδύνατη, με ξεκαθάρισμα να γίνεται στο συνέδριο.  

Από την πλευρά του προέδρου και των στελεχών που τον στηρίζουν τα οποία αυξάνονται μετά τη νίκη του, δεν διακρίνεται βιασύνη για τις όποιες εσωκομματικές εξελίξεις.

«Όσο εντείνουν τις επιθέσεις τους χαρακτηρίζοντας τον νέο πρόεδρο “Πέπε Γκρίλο” (Γιώργος Σταθάκης) ή “Γκρίλο με ύφος Τραμπ” (Νίκος Φίλης) τόσο εκτίθενται», έλεγαν και προέβλεπαν ότι ο στόχος τους να απαξιώσουν τον Στέφανο Κασσελάκη θα γυρίσει μπούμερανγκ. 

Η πλευρά του προέδρου δίνει το βάρος στην οργάνωση της κοινοβουλευτικής ομάδας, και την οργάνωση περιοδειών του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος όμως θα βρίσκεται και στη Βουλή, όπου θα του παραχωρηθεί γραφείο, όπως έγινε και με τον Νίκο Ανδρουλάκη όταν εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χωρίς να είναι βουλευτής (ήταν ευρωβουλευτής). 

Κομβικό ρόλο θα παίξει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη και στον οποίο ο πρόεδρος έχει εμπιστοσύνη και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Παύλος Πολλάκης θα αναλάβει ρόλο συντονιστή της Επιτροπής Παρακολούθησης & Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου (ΕΠΕΚΕ), στη θέση δηλαδή που ήταν πριν τις εθνικές εκλογές ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Θέση διευθυντή της Κ.Ο. ανέλαβε ο Γιώργος Τσίπρας, αντικαθιστώντας τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ εκπρόσωπος του κόμματος η κυρία Δώρα Αυγέρη, στη θέση του Στέργιου Καλπάκη. Η αντικατάσταση έγινε χωρίς να ενημερωθούν οι δύο αντικατασταθέντες, γεγονός που αποδόθηκε από την προεδρική πλευρά στον «πυρετό» των πρώτων μετεκλογικών ωρών, αλλά ετέθη και θέμα καλύτερης ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών και κομματικών μηχανισμών ώστε να μην δημιουργούνται περιττές δυσαρέσκειες. 

/

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παράγει πολιτικές προτάσεις και μεταρρυθμίσεις και ως κόμμα και ως κοινοβουλευτική ομάδα

Συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago