Κοινωνία

«Καρτέλ» στα PCR; – Ο Αδωνις Γεωργιάδης παραδέχεται ότι δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός στις τιμές και ίσως μπει πλαφόν

Εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και γενικευμένων αντιδράσεων για τις τιμές των τεστ ειδικότερα των μοριακών, που επιβαρύνουν υπέρμετρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1 εγκατέλειψε τη ρητορική περί «φθηνότερων τεστ στην Ευρώπη» την οποία εξέφραζε τις προηγούμενες ημέρες και παραδέχθηκε ότι «δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός στα PCR» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στην τιμή τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ. Στο PCR έχουν ‘κλειδώσει’ στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα, θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα», είπε.

Αναφερόμενος στην επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον απέκλεισε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο γενικευμένου lockdown: «Για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε μεγάλη αναστάτωση στην ζωή μας, διότι θα έχουμε μια κορύφωση της πανδημίας. Όσο δεν μεγαλώνει η πίεση στο σύστημα υγείας, δεν υπάρχει προοπτική για νέα μέτρα. Εάν τελικώς ληφθούν, αυτά θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών και η προστασία τους. Εγώ πλην την γενικής καραντίνας, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, όπως η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού» ανέφερε.

Oσον αφορά στους εργαζόμενους στα νυχτερινά κέντρα και τις επιχερήσεις catering υποστήριξε ότι αυτήν την εβδομάδα θα αποφασιστούν τα μέτρα για τους πληττόμενους: «Έχουν πληγεί πολλοί κλάδοι, αλλά όχι όλοι το ίδιο, είναι άλλο να κλείνει ένα μαγαζί και άλλο να έχει ωράριο έως τις δώδεκα τα μεσάνυχτα, όπως τα καταστήματα εστίασης. Πρέπει να τα δούμε και υπό το πρίσμα των δυνατοτήτων της οικονομίας, καθώς έχει ξεκινήσει μια καινούρια χρονιά» σημείωσε.

Σε άλλη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αν κρατήσει η κατάσταση αυτή για 15 ημέρες η ζημιά στην αγορά θα είναι μικρή αλλά αν κρατήσει περισσότερο θα είναι μεγάλη, και πρόσθεσε ότι ήδη την τελευταία εβδομάδα η αγορά υπέστη μια μικρή κάμψη. «Ο μόνος τρόπος για να τελειώσει η πανδημία είναι ο εμβολιασμός», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι η χώρα μας κατάφερε να έχει ισορροπίες σε σχέση με άλλες χώρες. «Μείναμε ανοιχτοί στην οικονομία, η πίεση στο σύστημα υγείας δεν φαίνεται να αυξάνεται» πρόσθεσε.

Για τα σχολεία σημείωσε πως «ως υπουργός Ανάπτυξης λέω ότι κλειστά σχολεία σημαίνουν αναστάτωση στην οικονομία, αλλά έαν οι επιστήμονες πουν άλλα, θα το δούμε».

Διαβάστε επίσης:

Ατέλειωτες ουρές πολιτών για να κάνουν ραπιντ τεστ και PCR

Καπραβέλος: Μονόδρομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός – Όχι στην επαναλειτουργία των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου

Ομολογία κατάρρευσης του μηχανισμού διάγνωσης η προτροπή Γκάγκα να μην κάνουν PCR οι θετικοί σε rapid

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago