Κοινωνία

Σκηνικό πολέμου κατά την εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης –  Μεταφορά ασθενών σε πλοίο και νεογνών στην Καβάλα

Εκκένωση του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης αποφασίστηκε παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, οι οποίοι μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ χθες Δευτέρα.

Στην απόφαση μεταφοράς των ασθενών με ασθενοφόρα σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας οδήγησε η εξάπλωση της πυρκαγιάς η οποία από τα ξημερώματα του Σαββάτου επελαύνει σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τις φλόγες να είναι ορατές μετά τη 01.00 στην ευρύτερη περιοχή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η καταστροφική πορεία της φωτιάς -παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και λόγω των ισχυρών ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν στον δήμο Αλεξανδρούπολης- συνεχίζεται, με αποτέλεσμα την εκκένωση μετά τις 02.00 παραθαλάσσιων οικισμών δυτικά της πόλης: πρόκειται για τις κοινότητες  Δίκελα, Μάκρη, Νέα Χιλή, Ελαιώνας, Άη-Γιώργης, Πλάκα, Ένατο, Πεύκη.

Τις τελευταίες ώρες τουρίστες και κάτοικοι των εν λόγω περιοχών κατευθύνονται προς την Αλεξανδρούπολη, ακολουθώντας οδηγία της Πολιτικής Προστασίας που εστάλη μέσω 112.

Λίγο μετά τις 03.00 ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ενημέρωσε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πως υπάρχει δυνατότητα παραμονής πολιτών που εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ και το Δημοτικό Θέατρο.

Παραλλήλως, άνοιξαν για να φιλοξενήσουν ανθρώπους από τις περιοχές που εκκενώνονται οι εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεκταρίου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καθώς και η Ζαρίφειος Ακαδημία. Ανοιχτό είναι και το πάρκινγκ στο λιμάνι, ενώ δυνατότητα παραμονής υπάρχει στην αίθουσα αναχωρήσεων και το πάρκινγκ του αεροδρομίου «Δημόκριτος», καθώς και στην πλαζ του ΕΟΤ.

Στη διάθεση όσων χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία έχουν τεθεί επίσης ο 3ος και ο 4ος όροφος του Επιμελητηρίου Έβρου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και το Αναγνωστήριο επί της Ιωακείμ Καβύρη.

Νεογνά στην Καβάλα

Με ασφάλεια μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας τα έντεκα νεογνά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (ΠΝΑ), μετά την απόφαση που ελήφθη για προληπτική εκκένωση του νοσηλευτικού ιδρύματος του Έβρου.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα 65 ασθενείς έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Αδαμάντιος Κοραής” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Επίσης, ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η μεταφορά 14 ατόμων με πλωτό από τη θαλάσσια περιοχή Μάκρη προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για προληπτικούς λόγους.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago