Κοινωνία

Στις φλόγες η Θράκη και η Ανατολική Μακεδονία

Με ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, επίγειων και εναέριων, συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα στην θέση «Γκίμπρενα» στις παρυφές του δάσους της Δαδιάς, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Υπάρχουν αναφορές ότι η πυρκαγιά καίει σε τμήμα που είχε μείνει ανέγγιχτο από την περσινή μεγάλη φωτιά.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λάβαρα Έβρου. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δύο αεροσκάφη. Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 να απομακρυνθούν με κατεύθυνση την Ορεστιάδα.

Στη Ροδόπη, σε εξέλιξη είναι η κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει αγροτική και δασική έκταση στην Άνω Δροσίνη. Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν και τρία αεροσκάφη. Εντωμεταξύ, νέο Μήνυμα του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Πολύανθο, Σώστη και Ληνό, με το οποίο τούς ζητείται να εκκενώσουν προς την Κομοτηνή. Νωρίτερα μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Μέγα Πιστό και Μίσχο στη Ροδόπη να εκκενώσουν με κατεύθυνση τον Ίασμο.

Στην Καβάλα, σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Εγνατίας οδού, από τον κόμβο της Χρυσούπολης μέχρι και τον κόμβο Βανιάνου Ξάνθης, για 45 λεπτά, προχώρησε η Τροχαία από τις 4 το απόγευμα, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Διαλεκτό, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στην ευρύτερη περιοχή του Διαλεκτού καίγονται ελαιώνες και καλλιέργειες, ενώ στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα και από αέρος συνδράμουν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Στο μεταξύ, σε εκκένωση των οικισμών τους κλήθηκαν με μηνύματα 112 οι κάτοικοι των έξι περιοχών: Νέου Ξεριά, Παλιού Ξεριά, Γέροντα, Δαμασκηνιάς, Εκλεκτού και Αβραμυλιάς.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν και ένα όχημα υπέστη ζημιές στο Διαλεκτό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους πυροσβέστες έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και ο άλλος στα χέρια. Και οι δυο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago