Κοινωνία

Ενημέρωση εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής: 124 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια

«Οι συνθήκες σήμερα είναι ακραία επικίνδυνες» τόνισε πριν από λίγο στην έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, προσθέτοντας ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 83 νέες δασικές, οι περισσότερες τη φετινή αντιπυρική περίοδο, ενώ σημείωσε ότι σε όλη την επικράτεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 124 πυρκαγιές.

Για την πυρκαγιές που μαίνονται στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και της Νέας Αγχιάλου, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι εκδηλώνονται διαρκώς επικίνδυνες αναζωπυρώσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως είπε, εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112 για την εκκένωση 12 οικισμών. Συγκεκριμένα, στις 15:34 για την εκκένωση των οικισμών Καστράκι και Μικροθήβες, στις 16:00 για την εκκένωση των οικισμών Νέα Αγχίαλο, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο και Κριθάρια, Σώρος, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, και Άγιος Γεώργιος, στις 16:06 για δεύτερη φορά την εκκένωση του οικισμού Νέα Αγχίαλος και στις 17:47 για την εκκένωση των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπογράμμισε ότι καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανάσχεση της πυρκαγιάς από τις ισχυρές παρατεταγμένες δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο, δεν μπόρεσαν να ανακόψουν τη τεράστια δυναμική της.

«Αυτή τη στιγμή, όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και μέσα που έχει διαθέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, συμβάλλουν στην άμεση και ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού. Στην πυρκαγιά επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις και καταβάλουν προσπάθειες για τον περιορισμό της» τόνισε ο αντιπύραρχος.

Αναφορικά με την κατάσταση στην Ρόδο, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για τον περιορισμό διάσπαρτων αναζωπυρώσεων οι οποίες μέχρι στιγμής ελέγχονται.

Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χώρο ανακύκλωσης σε επαγγελματικό χώρο στον Ασπρόπυργο Αττικής, όπως δήλωσε έχει περιοριστεί.

Επιπρόσθετα για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο στα Ανωγειατά Άρτας και είναι σε εξέλιξη, ο κ. Αρτοποιός σημείωσε ότι επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

«Ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα είναι ακραίος και παραμένει πολύ υψηλός και αύριο σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Επαναλαμβάνουμε και πάλι, παρακαλούμε όλους τους πολίτες, σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.» υπογράμμισε στο τέλος της ενημέρωσης ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago