Κοινωνία

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Η πατρίδα μας στερείται από μια γυναίκα που ενσάρκωσε την έννοια της προσφοράς στο κοινό καλό

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με δήλωσή της αναφέρεται στην απώλεια της Μαριάννας Βαρδινογιάννη κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «Μια γυναίκα, που ενσάρκωσε με τον πληρέστερο τρόπο την έννοια της προσφοράς στο κοινωνικό καλό. Υπόδειγμα κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπιστικής ευαισθησίας, προικισμένη με βαθύτατη ενσυναίσθηση και πνεύμα ανοιχτό στις απαιτήσεις των καιρών, εργάστηκε με όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου».

Ειδικότερα στη δήλωσή της, η κυρία Σακελλαροπούλου αναφέρει:

«Ο θάνατος της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στερεί την πατρίδα μας από μια γυναίκα που ενσάρκωσε με τον πληρέστερο τρόπο την έννοια της προσφοράς στο κοινό καλό. Υπόδειγμα κοινωνικής ευθύνης και ανθρωπιστικής ευαισθησίας, προικισμένη με βαθύτατη ενσυναίσθηση και πνεύμα ανοιχτό στις απαιτήσεις των καιρών, εργάστηκε με όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου, μερίμνησε για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών, έσκυψε πάνω από τα προβλήματα των γυναικών, επέδειξε ανεξάντλητο ενδιαφέρον για την οικογένεια και τη μητρότητα, συνέδραμε σθεναρά στην αντιμετώπιση της φτώχειας, της ελλιπούς εκπαίδευσης, της παιδικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Αντιμετωπίζοντας τον πάσχοντα συνάνθρωπο στη βάση της ισοτιμίας και όχι από θέση ισχύος, θέλησε να καταπολεμήσει τους παράγοντες που προκαλούν τα κοινωνικά προβλήματα και όχι απλώς να τα ανακουφίσει μέσω υλικών παροχών. Και κατάφερε, με τη φωτεινή παρουσία και την ευαγή δράση της, να γίνει ηθικό στήριγμα και προσωποποίηση της ελπίδας για χιλιάδες συμπολίτες μας.

Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, ιδρύτρια και πρόεδρος του Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια, το οποίο αργότερα πήρε το όνομά της, και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», μέλος δεκάδων κοινωνικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αφήνει πίσω της πολυσχιδές και βαρυσήμαντο έργο, στα χνάρια των μεγάλων ευεργετών του τόπου. Αλλά κυρίως ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, σθένους, μαχητικότητας, ευγένειας και καλοσύνης, πολύτιμο για την κοινωνία μας. Εκφράζω τα ειλικρινή και βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον σύζυγό της Βαρδή, στα παιδιά, τα εγγόνια και σε όλους τους αγαπημένους της».

Η δήλωση Παυλόπουλου

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη:

«Έφυγε από την ζωή μια μεγάλη Ελληνίδα και κορυφαία Γυναίκα διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας η οποία, με την αμέριστη αλλά και υποδειγματικώς διακριτική συμπαράσταση του Ευπατρίδη συζύγου της κυρίου Βαρδή Βαρδινογιάννη και των παιδιών της αφήνει πίσω της μιαν ανεπανάληπτη παρακαταθήκη πολύπλευρης κοινωνικής προσφοράς. Προσφοράς, η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν αναλογισθούμε ότι επικεντρώθηκε κατ’ εξοχήν στην υγεία του Παιδιού και στην εν γένει προστασία της παιδικής ηλικίας».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago