Κοινωνία

Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο- Στην Κέρκυρα απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 2466 πολίτες

«Αδιάλειπτά επιχειρούν όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών» , δήλωσε κατά την έναρξη της έκτακτης ενημέρωσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης, ενώ τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη, αυτή την στιγμή, μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Ρόδο.

Ειδικότερα, όπως είπε ο πύραρχος, η αναζωπύρωση είναι κοντά στον οικισμό Ασκληπιείο με νότια κατεύθυνση. Για την αντιμετώπιση της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος θα επιχειρούν περιοδικά στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς 8 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο από Τουρκία και ένα από Κροατία, καθώς και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο είναι από Αίγυπτο ενώ άλλα δύο έχουν συντονιστικό ρόλο.

Στην Κέρκυρα η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Λούτσες έλαβε μεγάλες διαστάσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, απειλώντας οικισμούς στην βορειοανατολική πλευρά του νησιού.

Στην συνέχεια τόνισε ότι με διαδοχικά μηνύματα που εκδόθηκαν από το 112 εκκενώθηκαν 17 οικισμοί και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 2466 πολίτες. Στο έργο της απομάκρυνσης συνέβαλαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας , της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Λιμενικού Σώματος καθώς και πλοίο της Πυροσβεστικής.

Ο κ. Βαθρακογιάννης υπογράμμισε ότι «αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κέρκυρα μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ζημιά σε οικίες», ενώ για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που ενισχύθηκαν από την ηπειρωτική Ελλάδα και από το πρώτο φως επιχειρούν, περιοδικά, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Αναφορικά με την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στο νότιο άκρο της Εύβοιας πλησίον του οικισμού Πλατανιστός , ο κ. Βαθρακογιάννης υπογράμμισε ότι επεκτάθηκε με την βοήθεια των ισχυρών ανέμων σε χαμηλή βλάστηση στην ευρύτερη περιοχή και έλαβε γρήγορα διαστάσεις.

Η φωτιά, όπως είπε, πήρε πορεία προς τους οικισμούς Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι, Πλατανιστός, Καστρί, και Πλατύς Γιαλός , οι οποίοι και εκκενώθηκαν μετά από μήνυμα που εκδόθηκε από το 112. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος έχουν διατεθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago