Κοινωνία

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Αυτή τη στιγμή μας προβληματίζει μόνον η Ρόδος

«Αυτή τη στιγμή, ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς το οποίο μας προβληματίζει υπάρχει μόνο στη Ρόδο. Στα υπόλοιπα σημεία η κατάσταση σήμερα είναι πιο ενθαρρυντική. Έχουμε μια πολύ βελτιωμένη εικόνα ύφεσης στην φωτιά που ξεκίνησε από την Καλλιθέα Λουτρακίου και μια πολύ αισιόδοξη εικόνα από το κομμάτι της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή των Δερβενοχωρίων.  Μάλιστα ,  στη συγκεκριμένη πυρκαγιά καταφέραμε να ελέγξουμε ένα πολύ σημαντικό τμήμα  μεγάλων περιοχών και πλέον τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα», τόνισε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός,  παρουσιάζοντας την κατάσταση η οποία επικρατεί στη χώρα από πλευράς των πυρκαγιών.

Αναφερόμενος στο αίτημα βοήθειας που υπέβαλε η χώρα μας προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που θα διαθέτουν και πυροσβεστικά οχήματα , σημείωσε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών.

«Ζητήσαμε προληπτικά κάποιες ενισχύσεις από την Ευρώπη. Μπορεί η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα να είναι καλύτερη, ωστόσο, επειδή οι μεγάλες φυσικές καταστροφές χρήζουν συνεργασίας και διεθνούς βοήθειας, οι χώρες της ΕΕ βοηθούν η μια την άλλη. Άλλωστε, πέρυσι, η Ελλάδα είχε στείλει εναέρια βοήθεια με canadair στη Γαλλία, στην Πορτογαλία και στην Αλβανία. Ο ένας βοηθάει τον άλλον γιατί τα προβλήματα είναι κοινά. Μπορεί να μας χωρίζουν σύνορα, όμως, βιώνουμε τις ίδιες καταστροφές», υπογράμμισε.

Στάθηκε δε ιδιαίτερα στο έργο των πυροσβεστών και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, λέγοντας: «Επιχειρούμε σε πολύ δύσκολα σημεία, μέσα σε εκατοντάδες βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, ένα κοπιώδες έργο μπροστά σε επικίνδυνα πύρινα μέτωπα. Απλώνουμε σωλήνες εκατοντάδων μέτρων μέσα στο δασικό οικοσύστημα. Λόγω της δυσκολίας των επιχειρήσεων υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί ενώ συνάδελφοί μας  αντιμετωπίζουν και αναπνευστικά προβλήματα διότι είμαστε εκτεθειμένοι σε ένα περιβάλλον το οποίο  δεν είναι και το πλέον φυσιολογικό. Όμως, αυτή είναι η δουλειά μας και προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago