Πολιτική

Με τον οδικό χάρτη της ΠΓ η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο

Στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, οδεύει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς χθες η Πολιτική Γραμματεία επιβεβαίωσε την απόφαση της προηγούμενης συνεδρίασης για τον οδικό χάρτη και τη διαδικασία για την εκλογή αρχηγού. Έναν οδικό χάρτη που θα αποτελέσει και την εισήγηση της Π.Γ. στη συνεδρίαση της Κ.Ε. Στην Πολιτική Γραμματεία συζητήθηκαν και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, κυρίως θέματα τακτικής και ενδεχόμενες υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες.

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη θα γίνει διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου, εκλογή ηγεσίας τον Σεπτέμβριο και νέο συνέδριο μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν πάντως αυτό το χρονοδιάγραμμα, ζητώντας να μετατεθεί το συνέδριο και η εκλογή προέδρου για τον Νοέμβριο. Το αίτημα αυτό υποστηρίζεται από μερίδα της Κίνησης Μελών, αλλά και από τη ΡΕΝΕ. Διαφορετική άποψη έχουν η Ομπρέλα, οι ΠΑΣΟΚογενείς, η ΔΗΜΑΡ και η ομάδα των 6 συν 6. Την μετάθεση των κρίσιμων εξελίξεων για μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές ζήτησε με επιστολή του προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την περασμένη Δευτέρα, ενστάσεις για το χρονοδιάγραμμα διατυπώθηκαν και από τον Παύλο Πολάκη (μετατόπιση των διαδικασιών για τον Νοέμβριο), αλλά και τον  Νίκο Παππά (μικρή παράταση).

Στη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου, η Κ.Ε. αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του κόμματος μέχρι τις αυτοδιοικητικές,  αλλά και τις εσωκομματικές εκλογές. Αναμένεται επίσης να καθοριστούν και οι υποψηφιότητες για το θέμα της ηγεσίας, η κούρσα για την οποία ξεκίνησε με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου. Σήμερα, Παρασκευή, την υποψηφιότητά του ανακοινώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ στην συνεδρίαση της ΚΕ θα ανακοινώσει πιθανότατα τις προθέσεις του ο Νίκος Παππάς. Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής τι θα κάνει ο Παύλος Πολάκης.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago