Πολιτική

Γερουλάνος: Προτεραιότητα η πάταξη των ανισοτήτων

«Οι ανισότητες ανατρέπουν βασικούς κανόνες της ελεύθερης αγοράς και αυτό θα έπρεπε να κινητοποιεί την κυβέρνηση» επισήμανε στην ομιλία του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος. Ο ίδιος τόνισε ότι «αν έχει νόημα η αντιμετώπιση των ανισοτήτων, είναι για να εξαλείψει το φόβο από την ελληνική κοινωνία, ένα φόβο που κολλάει και που γίνεται βόμβα».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι υποβάθμισε μετεκλογικά το σοβαρότατο αυτό θέμα, σε σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση χάνεται σε στατιστικές, διότι αντιμετωπίζει την πολιτική ως διαχείριση και τους ανθρώπους ως αριθμούς», ενώ «χρησιμοποιεί το κράτος μόνο για να λύνει ευκαιριακά προβλήματα».

«Αν υπάρχει ένας στόχος που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί είναι η πάταξη των ανισοτήτων στην Ελλάδα. Για εμάς, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα -και υποπτεύομαι για τις περισσότερες προοδευτικές δυνάμεις της χώρας- είναι θέμα αρχής και υπαρξιακή πολιτική προτεραιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά

Ο κ. Γερουλάνος είπε επίσης ότι «οι ανισότητες βάζουν τους ευάλωτους συμπολίτες μας στο περιθώριο, καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή και αφήνουν μεσαία και χαμηλά στρώματα εξαιρετικά ευάλωτα σε οποιαδήποτε διεθνή κρίση, ενώ ανατρέπουν βασικούς κανόνες λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς και αυτό θα έπρεπε να κινητοποιεί και εσάς στη Νέα Δημοκρατία». «Πίστευα ότι αυτό έκανε ο πρωθυπουργός όταν αναβάθμισε το θέμα στην προεκλογική του εκστρατεία. Προφανώς, έκανα λάθος. Χθες σε ομιλία οχτώ χιλιάδων τετρακοσίων λέξεων ανέφερε τις ανισότητες μια φορά, αναδεικνύοντας και πάλι την ιστορική διαφορά μεταξύ προεκλογικής και μετεκλογικής Νέας Δημοκρατίας» συμπλήρωσε.

Σημείωσε επίσης ότι «οι ανισότητες στην Ελλάδα δεν είναι μία, είναι τρεις, σε εισόδημα, σε πλούτο και σε πρόσβαση στην εξουσία» και τόνισε ότι «η πάταξη της ανισότητας στην πρόσβαση στην εξουσία είναι προτεραιότητα» για το ΠΑΣΟΚ. Διερωτώμενος δε «Πώς αντιμετωπίζεται;» είπε: «Με δύο τρόπους. Πρώτον με ενίσχυση των θεσμών και δεύτερον με αλλαγή του διοικητικού μοντέλου της χώρας».

Κατηγόρησε τέλος τη ΝΔ ότι «χρησιμοποιεί το κράτος μόνο για να λύνει ευκαιριακά προβλήματα, συνήθως δικών της παιδιών και όχι για να χτίζει αγορές ενεργά και για όλους». Κλείνοντας, επεσήμανε ότι «αν έχει νόημα η πάταξη των ανισοτήτων σήμερα στην Ελλάδα, είναι ακριβώς για να εξαλείψει τον φόβο από την ελληνική κοινωνία».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago