Πολιτική

Για Υποδομές και Τέμπη η πρώτη αντιπαράθεση

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, σε παρέμβασή του επέκρινε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα πως δεν είπαν «ούτε μισή κουβέντα» για τους σιδηροδρόμους ειδικά όταν πριν λίγους μήνες είχαμε την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Ρώτησε τον υπουργό εάν θα συνεχίσει την πολιτική του προηγούμενου υπουργού κ. Κ. Καραμανλή «που εγκατέλειψε τον σιδηρόδρομο για να προχωρήσει το σχέδιο των ΣΔΙΤ στο δίκτυο».

Ο κ. Παππάς ανέφερε πως η Ξάνθη δεν έχει να δει τρένο εδώ και τέσσερα χρόνια. Το τρένο δεν βλέπουμε να πηγαίνει στην Πάτρα ούτε αυτή την τετραετία. Στον Πύργο υπάρχει τεχνική βάση και δεν υπάρχουν δρομολόγια. Τώρα που μιλάμε υπάρχει στην Αττική πρόβλημα στην τηλεδιοίκηση και την σηματοδότηση» και κατέληξε λέγοντας πως «δεν ξέρω γιατί υπάρχει αυτή η εκκωφαντική σιωπή. Μήπως υπάρχει κάποιο σχέδιο να κλείσει το τρένο ως μέσο μεταφοράς και να ασχολείται μόνο με εμπορευματικές μεταφορές;»

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε τον υπουργό εάν είναι στο τραπέζι ακόμα το σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της συντήρησης του σιδηροδρομικού σχεδίου και υπάρχει ατζέντα που έχετε και δεν πρέπει να την ξέρει η εθνική αντιπροσωπεία;». Τέλος έθεσε και το θέμα της ΕΥΔΑΠ ρωτώντας εάν έχει αλλάξει στην πραγματικότητα η στρατηγική σας ή θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της συντήρησης του εξωτερικού δικτύου της.

Η απάντηση Σταϊκούρα

   Ο κ. Σταϊκούρας απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «υπάρχουν δύο σχολές σκέψεις, αυτή της αυταπάτης, των ψευδαισθήσεων και των μουσαμάδων που την εκφράζετε εσείς και η δική μας που μιλάει με έργα, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα» Ο υπουργός, επισήμανε στον κ. Παππά ότι «η τρίτη προτεραιότητά μας, είναι η αναβάθμιση και η αναδιάταξη του συστήματος των υποδομών και της οργάνωσης του σιδηροδρομικού δικτύου με τον βέλτιστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και προς αυτή την κατεύθυνση ήδη εργαζόμαστε». Ο κ. Σταϊκούρας δεσμεύτηκε πως «σε συστημική βάση όλοι μας θα λογοδοτούμε εντός και εκτός Βουλής για την υλοποίηση αυτής της προτεραιότητας». Προανήγγειλε ότι «τις επόμενες ώρες και ημέρες θα ολοκληρωθεί η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΟΣΕ έτσι ώστε να τον ενισχύσουμε με χρηματοδότηση, σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, την ασφάλεια , την συντήρηση και την βελτίωση εξυπηρέτησης των υποδομών και των σιδηροδρομικών δικτύων». Παρατήρησε όμως ότι θα απαιτηθεί και από την διοίκηση του ΟΣΕ η αντίστοιχη λογοδοσία. Αυτή, είπε ο κ. Σταϊκούρας είναι και «η πρώτη πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε τις επόμενες ώρες και “ναι” σε τακτική βάση θα υπάρχει ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας για ένα θέμα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία.

   Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι η ΕΥΔΑΠ πήγε στο Υπερταμείο από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «προσπαθήσαμε να διορθώσουμε σφάλματα της δικής σας Κυβέρνησης. Άρα μην μιλάτε γι’ αυτά και όταν μιλάτε να είστε προσεκτικοί σε αυτά που λέτε»

   Ελληνική Λύση

   Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας ζήτησε την τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού για την πρόταση εξεταστικής επιτροπής που έχει καταθέσει το κόμμα του για την διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago