Πολιτική

Μητσοτάκης: Προοδευτική δύναμη είναι αυτή που είναι χρήσιμη για τον τόπο και τους πολίτες

«Τη δέσμευσή μας ότι κανείς δεν μένει πίσω να την εφαρμόσουμε στην πράξη. Θα εφαρμόσουμε όλα τα εθνικά σχέδια. Και πρωτοβουλίες που αφορούν την ενεργό γήρανση. Θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του δημογραφικού που πρέπει να αναχθεί σε απόλυτη εθνική προτεραιότητα.

Όταν μιλάμε για δικαιώματα δεν θέλω να ξεχνάμε τη Θράκη. Η ισονομία και ισοπολιτεία αποτελούν κεκτημένο, αλλά πρέπει να αποκτήσουν πλήρες περιεχόμενο. Οι έλληνες μουσουλμάνοι να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να χρειάζονται ξένους προστάτες που με τις πράξεις τους θέλουν να διχάσουν και όχι να ενώσουν.

Δεν είμαστε στους καιρούς των απατηλών φωνών, των υποσχέσεων δίχως αντίκρισμα . Στο ίδιο παρελθόν ανήκουν και οι τεχνητοί διαχωρισμοί. Δεν ξέρω αν είναι αριστερό ή δεξιό το gov.gr, ούτε οι ελαφρύνσεις από φόρους, η διδασκαλία ξένης γλώσσας στα νηπιαγωγεία.

Πρώτο δίλημμα το πρόοδος – οπισθοχώρηση. Η προοδευτική δύναμη είναι αυτή που είναι χρήσιμη για τον τόπο και τους πολίτες.

Στην αρχή αυτής της νέας θητείας δεν θα υποσχεθώ θαύματα, μόνο επιμονή, σκληρή δουλειά, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε. Κι όμως γίνεται απάντησε η πρώτη τετραετία. Έτσι θα συνεχίσουμε με οδηγό αυτόν τον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό που θα σφραγίζει κάθε πεδίο και ανοίγοντας καινούργιους δρόμους. Στόχος το 2027 να έχουμε οικοδομήσει μία Ελλάδα, όπου οι ατομικές φιλοδοξίες θα συμβαδίζουν με τη συλλογική πρόοδο.

Αυτό το μήνυμα των πολιτών για ενότητα και αλήθεια πρέπει να φτάσει και στη Βουλή. Είναι πολυκομματική, δεν πρέπει να αναδειχθεί και σε πολυτάραχη. Η εποχή της ακρότητας και της χυδαιότητας ανήκει στο χθες. Αν κάποιοι δεν είναι διατεθειμένοι να συντελέσουν σε αυτή την προσπάθεια, ζητώ να μην την εμποδίσουν. Όλοι να σεβόμαστε τον όρκο μας και τους κανόνες. Η ευθύνη να ανταποκριθούμε είναι βαριά, απαντώντας με συνέπεια στα καθήκοντά μας.

Σήμερα είμαστε σε μια νέα αφετηρία με τους πολίτες να περιμένουν από όλους δημιουργία. Είμαστε αντίπαλοι, δεν είμαστε εχθροί. Αυτή είναι η πεμπτουσία του κοινοβουλευτικού διαλόγου. Αυτή την επιθυμία για σύνθεση αποτυπώνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που σας καλώ να υπερψηφίσετε».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago