Πολιτική

«Ας πούμε και μια αλήθεια κι΄ας πέσει στο γιαλό»- Ο Πρωθυπουργός παρουσίαζε άλλη εικόνα για να πλασάρει τον τουρισμό κατά τον Α. Γεωργιάδη

Χρειάζεται πολλές φόρες να μιλούν, να «κραυγάζουν» κορυφαίοι πολιτικοί , προβεβλημένοι Υπουργοί , πιθανά και κάτω από την πίεση των περιστάσεων για να «βγαίνουν στην επιφάνεια», οι άλλες όψεις , ή μη φανερές στο πολύ κόσμο. Και πιθανά μέσα από αυτή την  διελκυστίνδα να γίνονται καταννοητές καταστάσεις αλλά και επιλογές.

Αυτό συνέβη, μέσα από τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Αντιπρόεδρο της Ν.Δ Άδωνη Γεωργιάδη σε μια «έκρηξη» για να καλύψει ή να δικαιολογήσει τα απανωτά «πέρα – δώθε» της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας και το «ράβε – ξήλωνε» στα μέτρα άνοιξε ένα σοβαρό θέμα το οποίο ήδη προκαλεί συζητήσεις και προβληματισμούς.

Επικοινωνιακή ανεμελειά

Επί της ουσίας παραδέχτηκε κάτι πολύ σημαντικό , που πιθανότατα πολλοί το συζητούσαν και το σχολίαζαν, ότι δηλαδή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε μια άλλη εικόνα για την χώρα και την πορεία της πανδημίας προκειμένου «να πλασάρει» προς τα έξω τον τουρισμό.

Μόνο που αυτή η επισήμανση όταν προέρχεται από τα χείλη ενός κορυφαίου Υπουργού, έχει ιδιαίτερες διαστάσεις.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να «παραμερίσει» το γεγονός ότι ο Τουρισμός αποτελεί την «βαριά βιομηχανία της χώρας». Πολλοί μάλιστα λένε ότι είναι κάτι σαν «μονοκαλλιέργεια»   για την ελληνική οικονομία . Η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας είναι κάτι παραπάνω από σημαντική και μεγάλη.

Όπως επίσης είναι λογικό να προσπαθεί η πολιτική ηγεσία να τον στηρίξει ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Όμως η επικοινωνιακή διαχείριση σε περίοδο πανδημίας και η καλλιέργεια μιας μη «ρεαλιστικής εικόνας» , ότι τελειώσαμε με την πανδημία , διανύουμε το τελευταίο μίλι κ.α , όχι μόνο δεν βοηθάει , αλλά αντίθετα παράγει αποτελέσματα αρνητικά , «πλαστή εικόνα» και κυρίως περνάει στον κόσμο και την κοινωνία που τόσο δοκιμάστηκαν από την πανδημία μια αίσθηση ανεμελιάς , πλήρους χαλάρωσης και της ψευδαίσθησης πως «μέχρι εδώ ήταν με την πανδημία , τελειώσαμε , πάμε   γι΄άλλα».

Ο τρόπος μάλιστα που αντιμετώπισε ο Υπουργός  και την δημοσιογράφο που επιχείρησε να σχολιάσει τους χειρισμούς που έγιναν , έφερε με τρόπο έντονο  και ανάγλυφο στην επιφάνεια, πως όχι μόνο δεν ελήφθησαν υπ΄όψην οι παρατηρήσεις και οι επιφυλάξεις των ειδικών και των επιστημόνων πως «χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί ο ιός δεν έφυγε , είναι εδώ και θα τον βρούμε μπροστά μας», αλλά  και πως η όλη διαχείριση ήταν επιπόλαιη και χωρίς  σχέδιο για τις μέρες που θα ακολουθούσαν.

Και οι τραγικές εξελίξεις που ακολούθησαν είναι και ενδεικτικές και χαρακτηριστικές , όταν Ιούλιο , Αύγουστο , Σεπτέμβρη καταγράφονταν σημαντικός αριθμός κρουσμάτων , θανάτων και διασωληνώσεων , ενώ κανένα μα κανένα μέτροι δεν λαμβάνονταν για να ενισχυθεί το Ε.Σ.Υ , να αραιώσει ο κόσμος στα ΜΜΜ,  να δημιουργηθούν τάξεις με λιγότερους  μαθητές κ.α

Το να στηριχθεί ο τουρισμός , ήταν σημαντικό . Το να μην περάσει το μήνυμα και η εικόνα πως όλα τελείωσαν και είμαστε στο τελευταίο μίλι ήταν επίσης σημαντικό. Προσεχτικά μέτρα μπορούσαν να υπάρχουν χωρίς να «μπλοκάρουν» τον τουρισμό . Επιλογές και λύσεις υπήρχαν . όμως προκρίθηκε η εικόνα της ανεμελειάς και του όλα τελείωσαν .

Δυστυχώς τα όσα ακολούθησαν ένα αναποτελεσματικό lock down , η αμετροέπεια των λόγων και των κακών χειρισμών οδήγησε αναπόφευκτα στη σημερινή τραγική κατάσταση .

H «κόντρα»

Όλα ξεκίνησαν,όπως αναφέρει το www.protothema.gr  όταν ο υπουργός Ανάπτυξης δέχθηκε μία ερώτηση για το «πότε θα πάρουμε ανάσα από την πανδημία», λέγοντας μάλιστα ότι αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, με τη δημοσιογράφο Μαρία Αναστασοπούλου να του απαντά: «Άρα τελευταία μίλια δεν θα ξαναπείτε… Τέλος».

«Τα τελευταία μίλια τα είχε πει ο πρωθυπουργός πριν τη Δέλτα. Και κατά τη γνώμη μου μακάρι να το ξαναπεί. Και γιατί; Όταν πουλάς τουρισμό και είσαι ο πρωθυπουργός μίας χώρας πρέπει να πουλάς προς τα έξω στους πιθανούς σου πελάτες οτι είσαι μια υγειονομικά ασφαλής χώρα. Και πράγματι, η δήλωση αυτή είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να έρθουν στην χώρα και χιλιάδες άνθρωποι έκαναν τζίρο και πήγαμε καλά. Άρα αφήστε τις ειρωνείες με τον πρωθυπουργό», συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε :

«Μια χαρά το είπε… Η κυρία Αναστασοπούλου ειρωνεύτηκε τον κ. Μητσοτάκη και έκανε λάθος. Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν ολόσωστη τη στιγμή που το είπε διότι είμαστε μια τουριστική χώρα, από αυτό ζουν χιλιάδες συμπολίτες σας, σας πληρώνουν διαφημίσεις στον ΣΚΑΙ για να κάνετε εκπομπή. Και πρέπει να σταματήσετε συνεχώς να θίγετε τη χώρα».

«Καλό είναι να μην εκνευρίζεστε, κ. υπουργέ. Το παρακάνετε τώρα» παρατήρησε η παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ.

«Το είπε άριστα, αν πρέπει να το ξαναπεί, θα το ξαναπεί» απάντησε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Λέτε να ήξερε (σ.σ. ο πρωθυπουργός) ότι θα έρθει η Δ, ή η Ο, ή η ΣΤ,  προφήτης είναι;».

«Δεν χρειάζεστε να εκνευρίζεστε όταν λέμε τι λέγατε παλιά» σχολίασε εκ νέου η δημοσιογράφος.

«Ειρωνεία δεν χρειάζεται. Είναι προφανές ότι καμία κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν περίμενε την Ο, χρειάζεται καλόπιστη συνεννόηση και όχι ειρωνείες» αντέδρασε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτοσχεδιάζουν για τις ζωές μας με γνώμονα το πολιτικό κόστος… | Politicus.gr

Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Ο Μητσοτάκης να τηλεφωνήσει στον Τσίπρα – Είμαστε σε εθνική κρίση | Politicus.gr

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago