Κοινωνία

Ποδαρικό με νέα μέτρα μετά τη ραγδαία εξάπλωση της «Όμικρον»

Στη «σκιά» της επέλασης της μετάλλαξης «Όμικρον» η οποία διασπείρεται με φρενήρεις ρυθμούς έχοντας ήδη κυριαρχήσει στη χώρα μας και σίγουρα στην Αττική, η κυβέρνηση μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών ενέκρινε πλην απροόπτου, νέα μέτρα, η ισχύς των οποίων ξεκινά από τις 3 Ιανουαρίου, ενώ θα διαρκέσουν, τουλάχιστον μέχρι τις 16 του μήνα.

Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την 3η μέρα του νέου έτους έχουν ως εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται, αλλά όπως είπε ο υπουργός αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική. Επίσης όχι όρθιοι, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης μπαίνουμε στην επικράτηση της «Όμικρον» και πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Τα κρούσματα εντοπίζονται σε μικρές ηλικίες και έκανε έκκληση τήρησης των μέτρων και αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Στο άκουσμα των νέων περιοριστικών μέτρων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως, αντέδρασαν άμεσα, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείρηση της πανδημίας.

«Ο πρωθυπουργός της φράσης  “δεν περίμενα την μελέτη κανενός καθηγητή”, αφού υποτίμησε και εξευτέλισε την Επιτροπή των ειδικών επιστημόνων, τώρα τους ανακαλύπτει και πάλι.  Τούς βάζει ασπίδα για να καλύψει την ανεπάρκεια του και την εγκληματική του αδιαφορία στη διαχείριση της πανδημίας. Και βέβαια επιστρατεύει για μια ακόμη φορά το μόνο που ξέρει καλά. Τα ψέματα», επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία.

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι «τα 9.248 νέα κρούσματα αναγκάζουν την Κυβέρνηση να  ανακοινώσει νέα μέτρα σήμερα, τα οποία όμως  – και προς έκπληξη όλων μας  – θα εφαρμοστούν μια εβδομάδα μετά, χωρίς να μπορούμε να  γνωρίζουμε την εξέλιξη της πανδημίας μέχρι τότε.

Για «προβλέψεις για ρεκόρ κρουσμάτων, με ευχολόγια και συστάσεις ατομικής ευθύνης, χωρίς καμία στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για χώρους δουλειάς, σχολεία, μέσα μεταφοράς, που αποτελούν εστίες μετάδοσης», κάνει λόγο σε ανακοίνωση του, το Γραφείο Τύπου του Κ.Κ.Ε.

«Μη μπορώντας να αποφασίσει τι είναι επικοινωνιακά πιο συμφέρον, να υποβαθμίσει την έκταση της πανδημίας (ώστε να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση) ή να δείξει πυγμή με αψυχολόγητα, αναποτελεσματικά πλην αυστηρά μέτρα (ώστε να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση, η κυβέρνηση σολομώντεια αποφάσισε “και τα δύο” , αποδεικνύοντας ότι βαδίζει στα τυφλά ελπίζοντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί μαγικά.», επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΜέΡΑ 25.

Διαβάστε επίσης:

Μαύρο ρεκόρ: Τα 9.284 έφτασαν τα ημερήσια κρούσματα, 66 θάνατοι, 629 διασωληνωμένοι – 20.496 νεκροί

Σύσσωμη η αντιπολίτευση επικρίνει Μητσοτάκη και κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

Άδ. Γεωργιάδης: Αισχροκέρδεια σε 16 ηλεκτρονικές σελίδες για τις μάσκες- έρχονται πρόστιμα

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago