Πολιτική

Μητσοτάκης: Στήριξη του εισοδήματος με αυξήσεις μισθών, μειώσεις φόρων και καλύτερη λειτουργία της αγοράς

Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος, μιλώντας στο Mega, επανέλαβε τον στόχο του για αύξηση μισθών και συντάξεων. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει «καμία περίπτωση ιδιωτικοποίησης του νερού», καθώς και ότι θα προχωρήσει στη σύσταση υπουργείου Οικογένειας. Ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο Αθλητισμού θα μεταφερθεί στο Παιδείας και θα είναι αυτοτελές με δικό του υφυπουργό, ενώ το Μεταφορών θα παραμείνει με συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Όπως είπε, οι συνταξιούχοι θα δουν και νέα αύξηση εντός του 2024, ενώ για τους δημοσίους υπαλλήλους είπε ότι οι αυξήσεις θα ξεκινήσουν από την οικογενειακή κατάσταση και δημόσιος υπάλληλος με δύο παιδιά θα δει αμέσως από 1/1/2024, αύξηση 50 ευρώ, όπως είπε.

Τόνισε επίσης ότι «η αύξηση των μισθών αποτελεί τον κεντρικό πολιτικό στόχο  και το προσωπικό μέτρο» για να κρίνει, όπως είπε, «την επιτυχία μίας δεύτερης θητείας», ενώ εκτίμησε πως η οικονομία θα πάει καλά και φέτος και «στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε πάλι μία δυνατότητα, για δεύτερη φορά, να βοηθήσουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, συμπεριλαμβανομένων προφανώς των συνταξιούχων»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση φόρων, αλλά περαιτέρω μειώσεις, ωστόσο, εξέφρασε και πάλι την αντίθεσή του με την προσωρινή μείωση του ΦΠΑ. Είπε πάντως, ότι «στόχος είναι προς το τέλος της τετραετίας, στο δεύτερο μισό, να μπορούμε να εξετάσουμε μόνιμες πια μειώσεις στον ΦΠΑ».

Για τις προσλήψεις επανέλαβε ότι θα είναι αυξημένες στον τομέα της Υγείας, αλλά διευκρίνισε ότι δεν θέλει να ξεφύγουμε από τον κανόνα 1 προς 1 και προανήγγειλε αλλαγές στη λειτουργία του  ΑΣΕΠ με στόχο την επιτάχυνση των προσλήψεων. Όπως διευκρίνισε, «μιλάμε για αλλαγή λειτουργίας του ΑΣΕΠ, όχι για προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, αλλά για μεγαλύτερη ταχύτητα».

Σε ό,τι αφορά την εκκίνηση συνταγματικής αναθεώρησης το 2025 και τη θέση του για αλλαγή του άρθρου 16 σημείωσε ότι «τα Πανεπιστήμια μπορούν να είναι και ιδιωτικά, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα υπάρχει  αυστηρός έλεγχος από το κράτος» . Πρόσθεσε τέλος ότι «αν πρόκειται να αποκτήσουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια στη χώρα μας αυτά θα έχουν υψηλές προδιαγραφές».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago