Πολιτική

Σύσσωμη η αντιπολίτευση επικρίνει Μητσοτάκη και κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

Σφοδρή και κατά μέτωπο επίθεση από το σύνολο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης κατά της Κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας, με αφορμή και τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας.

ΣΥΡΙΖΑ:  «Συνταγή λουκέτου»  από Μητσοτάκη

«Ο πρωθυπουργός της φράσης  “δεν περίμενα την μελέτη κανενός καθηγητή”, αφού υποτίμησε και εξευτέλισε την Επιτροπή των ειδικών επιστημόνων, τώρα τους ανακαλύπτει και πάλι.  Τούς βάζει ασπίδα για να καλύψει την ανεπάρκεια του και την εγκληματική του αδιαφορία στη διαχείριση της πανδημίας. Και βέβαια επιστρατεύει για μια ακόμη φορά το μόνο που ξέρει καλά. Τα ψέματα», επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία

Σημειώνει ακόμα πως «έδωσε και πάλι συγχαρητήρια στον εαυτό του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, παίζοντας με τα ποσοστά και τις ηλικιακές ομάδες, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι στη χώρα μας το ποσοστό στο γενικό πληθυσμό είναι μόλις στο 64,3%. Με ύφος ειδικού επιστήμονα μας είπε ότι για να βελτιωθεί η εικόνα θα πρέπει να προχωρήσει ο εμβολιασμός στους κάτω των 18 ετών, όταν ξέρει καλά πως λόγω της ανεπάρκειας του ξεχαρβαλωμένου επιτελικού του κράτους η πλατφόρμα για τα παιδιά είναι κλειστή εδώ και μια εβδομάδα.
Αρνήθηκε να πάρει μέτρα προστασίας του πληθυσμού όπως του ζητούσαμε μήνες τώρα, άφησε στην τύχη του το ΕΣΥ με αποτέλεσμα να θρηνούμε καθημερινά δεκάδες απώλειες  και τώρα καταφεύγει στη γνωστή συνταγή Μητσοτάκη, λίγο πριν φύγει το επόμενο τριήμερο του: αυτή του λουκέτου.».  ​

ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ:  Η πανδημία καλπάζει και η ΝΔ κάνει επικοινωνιακή διαχείριση

Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επισημαίνει:

«Τα 9.248 νέα κρούσματα αναγκάζουν την Κυβέρνηση να  ανακοινώσει νέα μέτρα σήμερα, τα οποία όμως  – και προς έκπληξη όλων μας  – θα εφαρμοστούν μια εβδομάδα μετά, χωρίς να μπορούμε να  γνωρίζουμε την εξέλιξη της πανδημίας μέχρι τότε.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να πρωτοτυπεί αρνητικά, καθώς προτεραιότητα γι’ αυτήν έχει η διαχείριση του πολιτικού κόστους και όχι η προστασία της δημόσιας υγείας. Η στρατηγική αυτή όμως απέτυχε και εγκυμονεί κινδύνους, με δεδομένη την οριακή κατάσταση του ΕΣΥ, αλλά και την επιμονή της να μην το ενισχύει ουσιαστικά και βιώσιμα».

Προσθέτει πως «η παράταξή μας έχει εγκαίρως υπογραμμίσει την ανάγκη να σχεδιάσουμε βάσει των πραγματικών γεγονότων και των εμπειριών από άλλα Ευρωπαϊκά κράτη όπου έχει ήδη ξεκινήσει η υπερμετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον, με μέτρα που θωρακίζουν την κοινωνία και ενισχύουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Για εμάς δεν υπάρχει μικροπολιτική διαχείριση, αλλά η εθνική προσπάθεια να προστατέψουμε τη ζωή, την υγεία και το εισόδημα των πολιτών. Η ατολμία της Κυβέρνησης της ΝΔ βλάπτει σοβαρά και τα τρία»

Κ.Κ.Ε : Τραγικά αδιέξοδα και αποτελέσματα

«Προβλέψεις για ρεκόρ κρουσμάτων, με ευχολόγια και συστάσεις ατομικής ευθύνης, χωρίς καμία στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για χώρους δουλειάς, σχολεία, μέσα μεταφοράς, που αποτελούν εστίες μετάδοσης», επισηξμαίνει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου του Κ.Κ.Ε

Τονίζει ότι «επιδημιολογική επιτήρηση στα λόγια, χωρίς δωρεάν κι επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλο τον πληθυσμό.

Μάσκες αυξημένης προστασίας, με μετακύλιση του αυξημένου κόστους στο λαό και τους εργαζόμενους.

Αυτή είναι η ουσία των κυβερνητικών μέτρων για την πανδημία, τα οποία  επαναλαμβάνονται -χωρίς κανένα αποτέλεσμα- κάθε τρεις και λίγο, οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα και αποτελέσματα.»

ΜέΡΑ25 : Βλοσυρός «κομμάντο» ο Υπουργός Υγείας

«”Θα σας κόψουμε τη μουσική”. Είναι η χαρακτηριστικότερη φράση του Υπουργού Υγείας στην έκτακτη ενημέρωσή του για ΜΗ λήψη έκτακτων μέτρων για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον ενόψει του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς.

Μη μπορώντας να αποφασίσει τι είναι επικοινωνιακά πιο συμφέρον, να υποβαθμίσει την έκταση της πανδημίας (ώστε να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση) ή να δείξει πυγμή με αψυχολόγητα, αναποτελεσματικά πλην αυστηρά μέτρα (ώστε να δείξει ότι ελέγχει την κατάσταση, η κυβέρνηση σολομώντεια αποφάσισε “και τα δύο” , αποδεικνύοντας ότι βαδίζει στα τυφλά ελπίζοντας ότι το πρόβλημα θα λυθεί μαγικά.», επισημαίνει σε ανακοίνωση του το ΜέΡΑ 25

Προσθέτει πως «έτσι, ο βλοσυρός “κομμάντο” Υπουργός Υγείας, βρέθηκε να απειλεί ότι “με την παραμικρή ένδειξη” ότι οι πολίτες δεν κάθησαν αρκετά μακριά ο ένας απ’ τον άλλο στο κέντρο διασκέδασης που η κυβέρνηση κρατάει ανοιχτό, “θα κόψει τη μουσική”- ένα μέτρο μηδενικής υγειονομικής, αλλά υψηλής “φρονιματικής” αξίας.

Έτσι θα πορευτούμε και στο νέο γύρο αυτής της πανδημίας: με μια κυβέρνηση που αρνείται να εφαρμόσει τα αυτονόητα (όπως τα δωρεάν μαζικά τεστ), με μέριμνα για ιδιωτικά υπερκέρδη (υπερτιμολογημένες μάσκες και τεστ) και έναν Υπουργό Υγείας που θα πατάξει αμείλικτα… τις νότες.»

Κραυγές και ψίθυροι στη «γαλάζια πολυκατοικία»- Η Ντόρα σε νευραλγικό πόστο ο Γ. Κύρτσος, ο Κ. Μπογδάνος και οι λοιποί ένοικοι…

Διαβάστε ακόμα:

Τα 9.284 έφτασαν τα κρούσματα

Διπλωματικές πηγές: Τούρκοι αξιωματούχοι συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν τις ίδιες ανυπόστατες αιτιάσεις

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago