Πολιτική

Μητσοτάκης από τα Γιάννενα: Θέλουμε σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα την έχουμε

Αυτοδύναμη εντολή με υψηλότερο ποσοστό από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση “για να αλλάξουμε την πατρίδα” ζήτησε από τα Γιάννενα όπου μίλησε σε πολίτες απόψε, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Είχαμε στόχο να βάψουμε γαλάζια όλη την Ήπειρο και βάψαμε γαλάζια όλη την Ελλάδα. Δεν τελείωσε η δουλειά ακόμη, οι κάλπες είναι άδειες και ο στόχος είναι να πετύχουμε ακόμη υψηλότερο ποσοστό, και το ποσοστό στα Γιάννενα πρέπει να γράφει τέσσερα μπροστά” τόνισε Κυριάκος Μητσοτάκης

Παραλλήλως, ευχαρίστησε τον κόσμο των Ιωαννίνων για το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, λέγοντας ότι αποτελεί “επιβράβευση της μεγάλης δουλειάς που έγινε έως τώρα κρατώντας την πατρίδα όρθια στηρίζοντας την κοινωνία εν μέσω δυσκολιών, λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και οι πολίτες μας αντάμειψαν στις εκλογές”. “Ποτέ η ΝΔ δεν είχε καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά της ως κυβερνών κόμμα, μέχρι τώρα” είπε ο κ.Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι οι πολίτες είπαν “ναι στην αλήθεια ναι στον προγραμματικό λόγο” και τιμώρησαν αυτούς που επένδυσαν στον διχασμό και την τοξικότητα. Κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να μην αποδοκιμάζει τον κ. Τσίπρα και είπε ότι η μεγαλύτερη αποδοκιμασία είναι η ψήφος στην κάλπη. “Μην ασχολείστε με την αντιπολίτευση, κοιτάξτε μπροστά” μας λένε οι πολίτες. Ο λόγος για τον οποίο ζητάμε ισχυρή αυτοδυναμία είναι για να υλοποιήσουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν προεξοφλείται προεκλογικά, πρέπει να σπεύσει ο κόσμος να ψηφίσει τη ΝΔ” είπε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης, ότι αν στις προηγούμενες εκλογές ίσχυε το σημερινό εκλογικό σύστημα η χώρα θα είχε ισχυρή κυβέρνηση και προσέθεσε: “Έστω και τώρα όμως να αξιοποιήσουμε το χρόνο για να μιλήσουμε πως μπορεί να γίνει καλύτερο το μέλλον για όλους, και το πως θα κάνουμε την Ήπειρο μοντέλο ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα. Έρχονται νέοι από το εξωτερικό να εργαστούν σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στα Γιάννενα. Η αύξηση μισθών είναι προτεραιότητα και ξέρουμε πως θα το κάνουμε, κι όταν λέμε ότι θα πάμε τον κατώτατο στα 950 ευρώ ξέρουμε πως θα το κάνουμε πράξη. Όχι με ντιρεκτίβες, αλλά προσελκύοντας επενδύσεις”.

Αναφερόμενος στο σχέδιο του για την Παιδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα αναβαθμιστεί, ώστε να εισάγουμε φοιτητές αντί να εξάγουμε, ενώ τόνισε ότι η αναβάθμιση στο Σύστημα Υείας θα είναι άμεση προτεραιότητα. Πρόσθεσε επίσης ότι στο δημόσιο θα υπάρξει αξιολόγηση και αξιοκρατία παντού ώστε οι καλύτεροι να βρεθούν στις καλύτερες θέσεις, προσθέτοντας ότι “θα αυξήσουμε κατά 500 εκατομμύρια τις δαπάνες για μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων”. Είπε επίσης ότι η ΝΔ έχει σχέδιο κατά της μάστιγας της υπογεννητικότητας επισημαίνοντας ότι θα στηρίξει τις εργαζόμενες μητέρες.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα σημείωσε ότι η πατρίδα μας πρέπει να είναι ισχυρή και ότι η εξωτερική πολιτική έχει θεμέλια αδιαπραγμάτευτα, τα οποία περιέγραψε:

“Πρώτον η διαρκής ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, δεύτερον η οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών που κάνουν την Ελλάδα παράγοντα σταθερότητας σε μια ασταθή γειτονιά και τρίτο μια στιβαρή, αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό ζήτημα. Η χώρα έχει σύνορα και απέδειξε ότι ξέρει να τα φυλάει, είναι η σωστή πολιτική για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και ανθρώπινης φροντίδας και ανθρώπινης ζωής. Συντρίψαμε τα κυκλώματα διακινητών στο Αιγαίο. Αυτό που δεν μας λένε οι ανθρωπιστές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι επί των ημερών τους πνίγηκαν τριπλάσιοι άνθρωποι σε σχέση με την δική μας διακυβέρνηση, και είναι υποκριτές επειδή επέτρεψαν τα κάτεργα της Μόριας και καταδικάστηκε η χώρα. Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο να μην επιτίθενται στο Λιμενικό και να παραδεχθούν ότι οι υπαίτιοι της τραγωδίας στην Πύλο είναι οι διακινητές και όχι το Λιμενικό που προσπάθησε να σώσει ζωές” είπε ο κ. Μητσοτάκης. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “όποτε βρίσκουν ευκαιρία να διασύρουν τη χώρα στο εξωτερικό το κάνουν και μετά αγανακτούν όταν τους λέμε εθνική εξαίρεση”. Παρέπεμψε στον κ. Μουζάλα λέγοντας ότι “είπε σήμερα πως όταν πέσει ο φράχτης στον Έβρο θα χαρεί όσο κι όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου. Ο φράχτης του λέω δεν πρόκειται να πέσει και θα ολοκληρωθεί”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τέλος πως η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών και τόνισε ότι δεν θα δεχθεί να κουβεντιάσει άλλα ζητήματα που αφορούν κυριαρχικά μας δικαιώματα. “Δεν συζητώ με την Τουρκία ζητήματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, και απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους Έλληνες” είπε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ χρειάζεται την επόμενη μέρα σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα την έχει.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago