Πολιτική

Βολές Κουτσούμπα σε Κωνσταντοπούλου: Δεν βρισκόταν σε κανέναν εργατικό-λαϊκό αγώνα

«Το ΚΚΕ και η Κρήτη αξίζουν βουλευτές σε όλους τους νομούς του νησιού», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στο «Ράδιο Κρήτη», σημειώνοντας ότι «οι βουλευτές των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν ψήφισαν και εφάρμοσαν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και στην περίοδο της κρίσης και στην περίοδο της ανάπτυξης και τώρα θα επιβάλλουν καινούργια, όπως προειδοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, γιατί πάμε σε νέα οικονομική κρίση» .

Πρόσθεσε επίσης ότι η οικονομική κρίση θα πλήξει και την Ελλάδα «διότι το βάρος έχει δοθεί στην περιβόητη “εξωστρέφεια” της οικονομίας στο δήθεν “τουριστικό θαύμα”, που είναι “θαύμα”, όμως, μόνο για τις πολυεθνικές, τους πολύ μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους, τους tour operators και δεν είναι “θαύμα” για τους εργαζόμενους στον κλάδο». «Αυτά τα ζητήματα μαζί με τους πλειστηριασμούς, τη φοροληστεία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των αγροτών τα ζει βάρβαρα και η Κρήτη και αυτό θα επιδεινωθεί γιατί είναι στα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που ψήφισαν και ο κ. Μητσοτάκης και οι βουλευτές της ΝΔ και ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ», είπε.

«Ο ελληνικός λαός, ο λαός της Κρήτης πρέπει να δει κατάματα την αλήθεια: Το ΚΚΕ είναι αυτή η δύναμη που μπορεί να κάνει ισχυρή, πραγματική αντιπολίτευση για τα συμφέροντα των εργαζομένων, για τα συμφέροντα του λαού της Κρήτης, και οι βουλευτές του θα είναι και μέσα στη Βουλή για να αντιμάχονται αυτή τη πολιτική, την ώρα που οι άλλοι θα ψηφίζουν μαζί αντιλαϊκά νομοσχέδια, και βεβαίως στους αγώνες».

Αναφέρθηκε στα «κόμματα μιας χρήσης», λέγοντας «τα έχουμε ζήσει, χάθηκαν ψήφοι, δεν δυνάμωσε το ΚΚΕ, δηλαδή οι δυνάμεις που θα μπορούσαν να είναι στο πλευρό του λαού» προσθέτοντας «τώρα στηρίζουν την Ζωή Κωνσταντοπούλου, που και σαν πρόεδρος της Βουλής στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα και χαρακτήριζε “σχήμα λόγου” την κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο, ενώ κράτησε στο συρτάρι και δεν έφερε ποτέ για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση μνημονίων και μνημονιακών νόμων».

«Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν έχει δάφνες, τέσσερα χρόνια εκτός από το να γυρνάει σε αμφιβόλου ποιότητας δικαστήρια και να παίρνει υποθέσεις η κ. Κωνσταντοπούλου, δεν βρισκόταν σε κανένα εργατικό-λαϊκό αγώνα. Στηρίζει από χρυσαυγίτες εγκληματίες μέχρι ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου», τόνισε.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago