Πολιτική

Τσίπρας για Ροδόπη: Μείζον θεσμικό αλλά και εθνικό θέμα – Τι είπε στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό

Σε σκληρές δηλώσεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή το θέμα της Ροδόπης προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.

«Συνάντησα τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό προκειμένου να του εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να εργαλειοποιήσει στην προεκλογική αρένα το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη. Εγείρεται μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Εξέφρασα την ανησυχία μου για την στοχοποίηση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης μια πρακτική που διχάζει την τοπική κοινωνία πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει ήδη την Αγκυρα να τρίβει τα χέρια της. Εξέφρασα επίσης την ανησυχία και τον προβληματισμό μου γιατί εργαλειοποιείται η ΕΥΠ με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε φιλικά ΜΜΕ προς τη ΝΔ για να δημιουργούν εντυπώσεις. Μια ΕΥΠ που τα προηγούμενα 4 χρόνια μετατράπηκε σε μια υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της στενής εξουσίας του κ. Μητσοτάκη με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντίπαλων και υπουργών ακόμα και της ηγεσίας των ΕΔ».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν διστάζει και τώρα να την εργαλειοποιεί την ΕΥΠ στον προεκλογικό αγώνα. Αυτό είναι  απαράδεκτο άθλιο και εθνικά επιζήμιο. Εξέφρασα την ανησυχία μου για τον ωμό εκβιασμό και την στοχοποίηση». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή εκεί δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό. Μόνο μέσα από την θωράκιση της ισονομίας και της ισοπολιτείας. Μέσα από τις αποφάσεις που λάβαμε στην ειδική διακομματική επιτροπή το 2020».

Κλείνοντας, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις δηλώσει της κας Μπακογιάννη, σημειώνοντας: «αυτός ο ωμός εκβιασμός δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά την μειονότητα. Έγιναν εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να πάει σε κάθε σπίτι σε κάθε Έλληνα πολίτη σε κάθε κοινωνική ομάδα. Είναι πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει.

Όποια κοινωνική ομάδα όποιος πολίτες έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της κομματικής και οικογενειακής εξουσίας στο απώτερο μέλλον θα βρίσκεται στο στόχαστρο. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό το ανατριχιαστικό μήνυμα που είναι εις βάρος της δημοκρατίας θα σταθούμε απέναντι όρθιοι ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα σε κάθε σπίτι σε κάθε πολίτη. Η Ελλάδα έχει ισχυρή δημοκρατία και θα παραμείνει δημοκρατία».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago