Πολιτική

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το ΕΣΥ – Κάλεσμα στους δημοκρατικούς πολίτες

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για «κρυφή ατζέντα στην υγεία» εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, από τη Νέα Ιωνία Βόλου, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ για «σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για τα ιδιωτικά συμφέροντα και τα funds».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτενή αναφορά του στα θέματα δημόσιας υγείας υποστήριξε ότι «την κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη φανέρωσε ο κ. Πνευματικός, ο οποίος είπε αυτό που είχε πει παλαιότερα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης: “θα ανατριχιάσετε με το πρόγραμμά μας για την υγεία”. Τι περιλάμβανε το πρόγραμμά του; Ιδιωτικά νοσοκομεία, πιλοτικά σε τρία μεγάλα νοσοκομεία, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών μέσω ΣΔΙΤ. Η στρατηγική επιλογή Μητσοτάκη ήταν να μην ενισχύσει την δημόσια υγεία, γι’ αυτό και στην πανδημία είχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών».

«Εμείς αφήσαμε στο ΕΣΥ 108.000 γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς που τώρα μετά από τέσσερα χρόνια έχουν γίνει 84.000. Έρχεται ο κ. Πνευματικός και λέει ιδιωτικοποίηση νοσοκομείων, σχέση κόστους οφέλους και διαλογή ασθενών, αυτοί που δεν έχουν θετική πρόγνωση να μη σπαταλά το κράτος για τις θεραπείες τους. Όσοι δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα ας πεθάνουν. Αυτό είχαν πει και παλαιότερα στη ΝΔ, όσοι δεν μπορούν να επιβιώσουν, πεθαίνουν». Αναφέρθηκε επίσης στο ΕΚΑΒ λέγοντας ότι ζήσαμε «τρεις συνεχόμενες ημέρες με τρεις απώλειες συνανθρώπων μας γιατί δεν υπάρχει προσωπικό στο ΕΚΑΒ. Εμείς σε συνθήκες μνημονίων είχαμε κάνει 300 προσλήψεις στην τετραετία Μητσοτάκη έγιναν 560 αποχωρήσεις χωρίς καμία πρόσληψη» πρόσθεσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε επίσης ότι «η πλήρης διάλυση του ΕΣΥ είναι επιλογή και σχέδιο του κ. Μητσοτάκη. Η Ελλάδα είναι η χώρα με την μεγαλύτερη ιδιωτική δαπάνη για την υγεία, 35% έναντι 15% που είναι ο μέσος όρος της ΕΕ. Θέλουν ένα τεράστιο χώρο κερδοσκοπίας για τα ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας».

Μιλώντας σε συγκεντρωμένους μπροστά στο μνημείο της ΕΠΟΝ, το οποίο όπως είπε θυμίζει ότι «τίποτε δεν χαρίστηκε αλλά κερδήθηκε με αγώνες», ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι «εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου» και απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη να ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κάθε ψήφος που δεν θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύει τη ΝΔ». παραλλήλως έβαλε «το δίλημμα των εκλογών: Ή υπέρ της αυτοδυναμίας και της παντοδυναμίας της ΝΔ για να υλοποιήσει το σχέδιό της που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους ή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει μία δύναμη που θα μπορεί να κοιτάξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια και να αποτρέψει το σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago