Πολιτική

Εκλογικό εκβιασμό στη Ροδόπη από την Ντόρα Μπακογιάννη στη Ροδόπη καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ακραίες δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας από τη Ροδόπη. Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την υποψήφια βουλευτή της Ν.Δ. για εκβιασμούς και υπενθυμίζει τη στοχοποίηση της μειονότητας από τη ΝΔ και τις επιθέσεις σε μειονοτικούς βουλευτές.

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης στοχοποίησε για μέρες τη μουσουλμανική μειονότητα και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αγνοήσει την ψήφο 20,000 Ελλήνων πολιτών, επενδύοντας στην ένταση και την πόλωση, η κα Μπακογιάννη επισκέφτηκε τη Θράκη προκειμένου να εκβιάσει ανερυθρίαστα τη μειονότητα με τη φράση: «αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αυτό είναι το μήνυμα που ήρθα να σας πω» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

Προσθέτει επίσης ότι «με αυτές τις πρακτικές όπως και τις κυπατζίδικες διαρροές περί «πληροφοριών» και δήθεν «μυστικών επισκέψεων» Τούρκων αξιωματούχων, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να γυρίσει την περιοχή σε άλλες, σκοτεινές εποχές». Καταλήγει τέλος, ότι ο κ Μητσοτάκης «θα βρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κάθε δημοκρατικό πολίτη απέναντί του».

Αφορμή στάθηκαν τα όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, απευθυνόμενη σε μέλη της μειονότητας στη Ροδόπη, όπου ανέφερε ότι εάν στις επερχόμενες εκλογές, η μειονότητα δεν στηρίξει τη ΝΔ τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτήν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από τον ιστότοπο Φωνή της Ροδόπης η Ντόρα Μπακογιάννη, απευθυνόμενη σε κατοίκους της Βυρσίνης Ροδόπης, το πρωί της Παρασκευής 9 Ιουνίου, είπε: «Ομολογώ ότι απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Με φέρατε σε δύσκολη θέση με όλους αυτούς που έδινα μάχη, με όλους αυτούς στην Αθήνα για διάφορα θέματα της μειονότητας».

Και πρόσθεσε: «Αντ’ αυτού ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω λοιπόν βοήθεια και στήριξη, διότι αν εσείς δεν με στηρίξετε εγώ δεν μπορώ να σας στηρίξω αύριο. Στην Αθήνα δεν είναι όλοι σαν εμένα που αγαπάω τη μειονότητα. Τώρα η κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση της ΝΔ. Τους βουλευτές τους βγάλατε, τώρα πρέπει να βγάλετε κόμμα και αυτό είμαστε εμείς. Έφερα στα Χανιά 41% που ποτέ εκεί ιστορικά δεν έχουν ψηφίσει τη ΝΔ, ούτε όταν ήταν ο πατέρας μου πρωθυπουργός, και δεν ψηφίζετε εσείς. Οπότε τώρα τι να κάνω; Γι’ αυτό ήρθα εδώ για να περάσει το μήνυμα τώρα.  Χρειαζόμαστε στήριξη. Αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago