Πολιτική

Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήσεις υποψηφίων με καταγγελίες ότι «ξηλώνονται» από εκλόγιμες θέσεις υπέρ εκλεκτών της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Απαντήσεις καλείται να δώσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η ηγετική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας μετά τις καταγγελίες από υποψήφιες του κόμματος που κάνουν λόγο για ξαφνικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια και τη σειρά βουλευτών.

Πρόκειται για μια πρακτική που είναι στο δικαίωμα του προέδρου του κόμματος, όμως σπανίως αλλάζει η σειρά των ονομάτων, καθώς παραμένει η σειρά ως έχει για επιβράβευση στους υποψήφιους που πήγαν καλά στην σταυροδοσία.

Τώρα η Μαργαρίτα Καζάκου, η Όλγα Δάλλα και η Χρύσα Διαμαντοπούλου με δημόσιες τοποθετήσεις τους αναφέρουν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου άλλαξε τις λίστες στις εκλογικές περιφέρειες της Β΄Πειραιά και Β3 του Νοτίου Τομέα Αθηνών. Οι εν λόγω υποψήφιες, μάλιστα, ήρθαν πρώτες σε σταυρούς.

Η κ. Καζάκου με βίντεο στη σελίδα της στο Facebook έγραψε με νόημα «ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ Β ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ… και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Ζωή Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής 25/6/2023 της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ…!!!».

Από την πλευρά της η Όλγα Δάλλα εκφράστηκε με πιο βαριές εκφράσεις, ενώ ανακοίνωσε και την αποχώρησή της από το κόμμα. Έκανε λόγο για προδοσία και ψέμα, ενώ χαρακτηρίζει την Πλεύση Ελευθερίας ως «έκτρωμα», ζητώντας συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της.

Η ανάρτηση της υποψήφιας

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία.

Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις.

Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου «καριέρα»!

Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας.

Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ …

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους.

Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί

Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα

Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν.

Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα…

Κοινοποιήστε ελεύθερα.

Τρίτη δημόσια τοποθέτηση ήρθε από την Χρύσα Διαμαντοπούλου, πρώτη σε ψήφους στο Βόρειο Τομέα Β1 της Αττικής, η οποία επίσης ανακοίνωση την αποχώρησή της και απέσυρε τη στήριξή της προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, γράφει στην ανάρτησή της στο facebook:

Πάντα γελαστή και γελασμένη από ανθρώπους, αλλά με την ανακούφιση που φέρνει το αίσθημα του δικαίου, αποχωρώ από την #Πλεύση_Ελευθερίας και αποσύρω τη στήριξή μου στη Ζωή Κωνσταντοπούλου – Zoe Konstantopoulou.
Έδωσα μία σιωπηλή εκλογική μάχη, έτσι όπως την επέλεξα, με 4.032 ανθρώπους να με ψηφίζουν για τα ιδανικά και τις αξίες μου.
Από πρώτη στον Β1 τομέα όμως, με συνοπτικές μη δημοκρατικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα «δόλωμα» για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. ΟΧΙ.
Δεν θα σας μιλήσω ούτε για τα παρασκήνια ούτε για τα φυτευτά κοράκια. Καμία πολιτική καριέρα δεν ονειρεύομαι πλάι σε τέτοιους. Καμία ζωή χωρίς Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία.
Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και αποχωρώ ζητώντας συγνώμη από όλους όσοι με στήριξαν. Θα συνεχίσω να παλεύω για το δίκαιο, θα συνεχίσω να εμπιστεύομαι τους ανθρώπους, θα συνεχίσω…

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago