Πολιτική

Κραυγές και ψίθυροι στη «γαλάζια πολυκατοικία»- Η Ντόρα σε νευραλγικό πόστο ο Γ. Κύρτσος, ο Κ. Μπογδάνος και οι λοιποί ένοικοι…

Ο «εγκλωβισμός» της Ν.Δ και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις διαχειριστικές αστοχίες και αδυναμίες αντιμετώπισης της πανδημίας και στο κύμα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, τείνει να «καθηλώσει» δημοσκοπικά την Ν.Δ , καταγράφοντας ταυτόχρονα χειροτέρευση των ποιοτικών στοιχείων στις δημοσκοπήσεις , χωρίς ωστόσο για την ώρα τουλάχιστον, να απειλείται η  «πρωτιά» της Ν.Δ και του Κ.Μητσοτάκη.

Όμως το κλίμα που διαμορφώνεται προκαλεί εντάσεις και αναταράξεις στην παράταξη, στην «γαλάζια πολυκατοικία». Οι εντάσεις αυτές δεν φαίνεται να είναι άσχετες με την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα των εκλογών καθώς η αυτοδυναμία φαίνεται σχεδόν απλησίαστη και είναι βέβαιη η μείωση του αριθμού των «γαλάζιων βουλευτών» και με την απλή αναλογική , αλλά και με τον νέο εκλογικό νόμο.

Γκρίνιες

Η «γαλάζια πολυκατοικία» αρχίζει να δοκιμάζεται. Οι γκρίνιες είναι πολλές , αν και δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του Κ. Μητσοτάκη. Όμως οι εξελίξεις θα είναι δύσκολες, ενώ φουντώνουν και τα παράπονα και η δυσφορία του κόσμου και αυτό έχει αντανάκλαση και στους βουλευτές και τα στελέχη που Κυβερνώντος Κόμματος.

Σε μόνιμο πονοκέφαλο για το Μαξίμου έχει εξελιχθεί πλέον ο «γαλάζιος» Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, που ασκεί σκληρή κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην πανδημία, την ΔΕΗ, αλλά και τον αποκλεισμό του (όπως) ο ίδιος  καταγγέλλει από την ΕΡΤ.

Όμως και ο αποπεμφθείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μπογδάνος , με τις διαρκείς παρεμβάσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στη «γαλάζια πολυκατοικία». Μάλιστα «ξεσπάθωσε» κυριολεκτικά με την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου , που προκάλεσε την αντίδραση και της Ιεράς Συνόδου και άφησε σοβαρότατες αιχμές κατά της ηγεσίας της Ν.Δ (καθώς ο κ. Μόσιαλος, έχει οριστεί εκπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς για τον κορωνοϊό) , αναφέροντας χαρακτηριστικά «αυτή είναι η Ν.Δ».

Οι κλιμακούμενες γκρίνιες πολλών βουλευτών της Ν.Δ και προσφάτως και οι γκρίνιες ορισμένων Υπουργών, λειτουργούν σωρευτικά. Η  «γαλάζια πολυκατοικία», γεμίζει από  γκρίνιες , κόντρες και πικρίες  .

Στα δύσκολα η Ντόρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμαζέψει έγκαιρα την κατάσταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και να μην ξεφύγει, «μετέφερε», την Ντόρα Μπακογιάννη , κατ΄εξοχήν έμπειρο στέλεχος και με υψηλά πολιτικά αντανακλαστικά , στο Γραφείο του , στο Πρωθυπουργικό Γραφείο προκειμένου να αποτελέσει τον σύνδεσμο μεταξύ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Μεγάρου Μαξίμου. Η αδερφή του πρωθυπουργού, η οποία έχει διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Εξωτερικών, φαίνεται πως θα αποτελέσει τον σύνδεσμο ανάμεσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και το Μέγαρο Μαξίμου, με τρόπο που «να επιλύονται ταχύτερα τα ζητήματα που αφορούν τους δύο πόλους και να διορθώνονται άμεσα οι τυχόν παραφωνίες που μπορεί να υπάρξουν» .

Ουσιαστικά η κ. Μπακογιάννη, επιχειρεί από την νευραλγική αυτή θέση να «συμμαζέψει» ότι μπορεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα καθώς διαθέτει μεγάλη πείρα και γνωρίζει προσωπικά σχεδόν όλους τους βουλευτές του Κυβερνώντος Κόμματος.

Όπως λένε οι πληροφορίες η κ. Μπακογιάννη, έχει ήδη πιάσει δουλειά. Στους παλιούς και έμπειρους βουλευτές , η κ. Μπακογιάννη επιχειρεί ένα διαρκές «πολιτικό μασάζ» , επικαλούμενη τις δύσκολες καταστάσεις αλλά και τις κοινές εμπειρίες , ενώ επισημαίνει ότι επειδή Ν.Δ θα είναι και πάλι πρώτο κόμμα , θα εξεταστούν οι πιθανότητες αξιοποίησης και προσφοράς των έμπειρων στελεχών. Τους νεοεκλεγμένους βουλευτές , σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες , η κ. Μπακογιάννη τους αντιμετωπίζει με ένα χαμόγελο, ακούει τα θέματα που της θέτουν και τους υπενθυμίζει διακριτικά ότι μόλις έχουν εκλεγεί , έχουν μπροστά τους το μέλλον και θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν την πολύ γκρίνια.   

Πέραν των άλλων, με αυτό τον τρόπο η κ. Μπακογιάννη, αποφορτίζει κάπως και τα καθήκοντα του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης που συνομιλούσε πολύ συχνά με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Παράλληλα η κ. Μπακογιάννη θα έχει άμεση συνεργασία με τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Μιχάλη Μπεκίρη και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Γιάννη Μπούγα.

Σε ρυθμούς Γ. Κύρτσου …

Στο μεταξύ ο Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Γιώργος Κύρτσος «έχει βγει για τα καλά στο κλαρί». Μετά την έντονη κριτική προς τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας , κατήγγειλε αποκλεισμό του από την ΕΡΤ και ετοιμάζεται να φέρει το θέμα στην Ευρωβουλή, ενώ άφησε σκληρές αιχμές και για την ΔΕΗ και την πολιτική της Κυβέρνησης στην Επιχείρηση.

Ενδεικτικές κάποιες από τις πρόσφατες αναρτήσεις του στο Twitter:

«Η επιστολή στον Ζούλα, η διαμαρτυρία μου στο διαδίκτυο, το πνεύμα των Χριστουγέννων, δεν οδήγησαν στην άρση αποκλεισμού μου από δημόσια TV. «Εγκλημά» μου η κριτική που έκανα για λάθη, παραλείψεις στο θέμα πανδημίας. Θα περιμένω λίγο ακόμα. Μετά θα ευρώ-αντιδράσω σαν ευρωβουλευτής», αναφέρει σε tweet την ημέρα των Χριστουγέννων ο Γιώργος Κύρτσος.

Λίγες μέρες πριν είχε ρίξει κι΄άλλες βολές για το όλο θέμα :

«Στην ΕΡΤ:

Επί σκληρού ΠΑΣΟΚ με βγάζανε.

Επί Σημίτη,Γ.Παπανδρέου με βγάζανε.

Επί Καραμανλή ,Ρουσόπουλου, είχαμε συγκρουστεί, με βγάζανε.

Με κόψανε επί Μητσοτάκη!

Τον Σεπτ.2020 ζήτησα βελτίωση συγκοινωνιών λόγω COVID-19.

Τον Απρ.2021 προειδοποίησα για το τσουνάμι θανάτων.

Ασυγχώρητος!

“90 «έφυγαν» το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας της πανδημίας. Να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα την εορταστική περίοδο. Πιθανότερο σενάριο η σταθεροποίηση σε μια απαράδεκτη κατάσταση. Λείπει το σχέδιο Β με παρεμβάσεις για άμεση και ουσιαστική βελτίωση».

Όμως ο κ. Κύτρτσος , που ουδέποτε έκρυψε την «συνοίκηση» του στη «γαλάζια πολυκατοικία» , άσκησε έντονη κριτική και στο θέμα της ΔΕΗ καθώς  με πρόσφατο «τιτίβισμα» του στο twitter  έβαλε στο στόχαστρο  την αύξηση των δαπανών στο μισθολόγιο της ΔΕΗ, μετά τη μείωση των ποσοστών του δημοσίου.  

Κάνει μάλιστα την αντιδιαστολή με την εισαγωγή της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο πριν 20 χρόνια, ταυτόχρονα με την οποία μεταβιβάστηκαν στο Δημόσιο τα βάρη ασφαλιστικών εισφορών ύψους 100 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ο Κ. Μπογδάνος δηλώνει παρουσία

Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου , έχει την ιδιαιτερότητα της , καθώς έχει απομακρυνθεί με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Κ.Ο της Ν.Δ και την σκληρή αποδοκιμασία του Υπουργού  Εξωτερικών Νίκου Δένδια .

Της διαγραφής του από την Κ.Ο προηγήθηκε «κίτρινη κάρτα» για την συμμετοχή  του στις γιορτές μίσους στο Βίτσι, ενώ το «ποτήρι ξεχείλισε», όταν από το Βήμα της Βουλής με μια εμφυλιοπολεμική ομιλία , τόνιζε : «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος μας πονοκέφαλος ήταν οι κομμουνιστές».

Ο κ. Μπογδάνος , προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να κάνει αισθητή την παρουσία του στην ευρύτερη «γαλάζια πολυκατοικία» και να υπενθυμίζει ότι είναι ή ήταν  και αυτός ένοικος. Φαίνεται δε πως έστω και προσεχτικά «ξανακοιτάζει» προς το «μανδρί» , καθώς έστω και με αργό ρυθμό οι εκλογές πλησιάζουν.

Με ιδιαίτερα σκληρούς τόνους αντέδρασε στην ανάρτηση Μόσιαλου, «καρφώνοντας» την ίδια ώρα την ηγεσία της Ν.Δ  

Χαρακτήρισε ρατσιστική την ανάρτηση του Καθηγητή Ηλία Μόσιαλου για τον οποίο αναφέρει ότι «χλεύασε την Παναγία παραμονή Χριστουγέννων» και σχολίασε  αρνητικά ότι παραμένει στη θέση του, αφήνοντας υπονοούμενα για την ηγεσία του κόμματος, λέγοντας, «μη διαμαρτύρεστε, νεοδημοκράτες συνάδελφοι. Αυτή είναι πια η ΝΔ».

Όμως ο κ. Μπογδάνος είχε «κτυπήσει» και λίγο νωρίτερα με αιχμές και με αφορμή τις αναρτήσεις του Γιώργου Κύρτσου για τον αποκλεισμό του από την ΕΡΤ .

Σε «τιτίβισμα» του στο twitter  «κάρφωσε» τον Νίκο Δένδια τον οποίο χαρακτηρίζει «δελφίνο» και εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τη διαγραφή του και φέρνοντας ως παράδειγμα τον Γιώργο Κύρτσο, που ασκεί, όπως λέει, καθημερινά κριτική, ουσιαστικά εγκαλεί τη ΝΔ ότι ενήργησε διαφορετικά στις δύο περιπτώσεις.

«Οφείλω να πω πως ο Γιώργος Κύρτσος μου έχει βάλει τα γυαλιά, αποδεικνύοντας καθημερινά ότι δεν διαγράφεσαι από τη Νέα Δημοκρατία, αν επικρίνεις τη ΝΔ. Από τη ΝΔ διαγράφεσαι αν επιτίθεσαι κοινοβουλευτικά στο ΚΚΕ την ώρα που ο δελφίνος αναζητά ευκαιρία να καπελώσει τον πρωθυπουργό» έγραψε στο twitter ο κ. Μπογδάνος .

Διαβάστε επίσης:

«Αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα και πριν την Πρωτοχρονιά» λέει ο Πλεύρης

ΕΒΕΑ: Ζητά κατάργηση του ειδικού φόρου πολυτελείας

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago