Πολιτική

Θέμα “Θράκης” ξαναβάζει ο Σκέρτσος – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης επέλεξε και πάλι ο εκπρόσωπος της ΝΔ για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον ΣΚΑΪ και με αφορμή την παραδοχή mea culpa για την απλή αναλογική, ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας απόψε στον ΣΚΑΪ μιλώντας για τη νάρκη της απλής αναλογικής που εξουδετέρωσαν οι πολίτες, αναγνώρισε ένα μόνο από τα πολλά mea culpa που οφείλει στην ελληνική κοινωνία. Αν είχε συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών και των τεράστιων λαθών του που θέτουν σε κίνδυνο την κοινοβουλευτική δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία, θα είχε πει τουλάχιστον 2 mea culpa ακόμη».

Εξηγώντας μάλιστα τα παραπάνω συμπλήρωσε: «Το πρώτο, για τη σιωπηρή στήριξη που παρείχε στο μόρφωμα Κασιδιάρη ψαρεύοντας από τα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου. Ευτυχώς το μέτωπο ευθύνης που όρθωσε η Νέα Δημοκρατία με την έγκαιρη παρέμβασή της, έβαλε φρένο για δεύτερη φορά σήμερα στην είσοδο Κασιδιάρη στη Βουλή. Το δεύτερο, για τις επιλογές του στη Ροδόπη και την Ξάνθη που ευθυγραμμίζονται με την πιο ακραία ανθελληνική προπαγάνδα. Ο κ. Τσίπρας, ενώ γνωρίζει με ακλόνητα στοιχεία τους δεσμούς των υποψηφίων του με τους κύκλους που οραματίζονται τη “γαλάζια πατρίδα” στο βαθύ τουρκικό κράτος, επιμένει να καλύπτει έως σήμερα τον κ. Ζειμπέκ, τον κ. Φερχάτ αλλά και τον κ. Φίλη που μιλάει απροκάλυπτα, χωρίς να ανακαλεί, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια σκληρή ανακοίνωση, η Κουμουνδούρου επισημαίνει ότι η Νέα Δημοκρατία διά στόματος Σκέρτσου «θέτει σε διακινδύνευση ευαίσθητα εθνικά θέματα και τη σταθερότητα στη Θράκη για μερικές χιλιάδες ψήφους». Προσθέτει επίσης ότι «ο εκπρόσωπος του κόμματος που άφησε τη χώρα χρεοκοπημένη δυο φορές, που δεν δίστασε να αντιταχθεί στο πατριωτικό καθήκον όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας αναβάθμιζε τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας με τη Συμφωνία των Πρεσπών και που ακόμη και σήμερα καλό είναι να είναι πιο ταπεινός στις εκφράσεις του».

Στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει και τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού περί διαλογής ασθενών και μάλιστα καρκινοπαθών, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία, «αντί να ζητά και τα ρέστα, οφείλει να απολογηθεί για την κατάρρευση του ΕΣΥ, για τα όσα κατήγγειλε με συγκεκριμένα παραδείγματα ο κ. Τσίπρας και για την κρυφή ατζέντα που αποκάλυψε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Πνευματικός για τη συρρίκνωση του ΕΣΥ και τη διαλογή ασθενών. Η Ελλάδα του 2027 δεν μπορεί να είναι μια Ελλάδα που όποιος έχει χρήματα θα μπορεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και οι υπόλοιποι θα παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους περιμένοντας το ΕΚΑΒ που διέλυσε ο κ. Μητσοτάκης».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago