Πολιτική

Οργή για τις δηλώσεις Πνευματικού σχετικά με τη διαλογή ασθενών

Την οργή των πολιτών και τις αντιδράσεις των κομμάτων προκάλεσαν οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. και καθηγητή ιατρικής, Σπύρου Πνευματικού, περί διαλογής ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών, στη λογική της αναλογίας «κόστους-οφέλους».

Ο «γαλάζιος» υποψήφιος προσπάθησε να μαζέψει τα όσα είπε αρχικά, υποστηρίζοντας ότι ορισμένα από τα λεγόμενά του «δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου» που είχε για να αναλύσει ένα «τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν». «Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας» είπε.

Την ίδια ώρα η ΝΔ επέλεξε για άλλη μία φορά να μην σχολιάσει δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της, ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, με μια σκληρή ανακοίνωση, κατηγόρησε τον κ. Πνευματικό για προσχηματική συγγνώμη με στόχο να καλύψει την κρυφή ατζέντα του κόμματός του.

Η Κουμουνδούρου μιλά για «ανατριχιαστική δήλωση», για την οποία η Ν.Δ. σφυρίζει αδιάφορα και υπογραμμίζει ότι «Αφού πέρασε μισή μέρα όπου ο κ. Πνευματικός προκάλεσε πόνο, θυμό και φόβο σε ασθενείς και τις οικογένειές τους, βγήκε να ζητήσει μια προσχηματική συγνώμη, μήπως και καλύψει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για διαλογή ασθενών. Κατά τα άλλα συνεχίζει ακάθεκτος να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Τελικά η έλλειψη σεβασμού και ενσυναίσθησης τρομάζει περισσότερο από την ίδια τη δήλωσή του».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης επισκεπτόταν προεκλογικά τον Άγιο Σάββα, ο κ. Πνευματικός μιλούσε για επιλογή καρκινοπαθών ασθενών που θα μείνουν στη ζωή στη βάση του κόστους θεραπείας. Η ανατριχιαστική του δήλωση δεν απασχόλησε καθόλου τη Νέα Δημοκρατία, γιατί απλά επιβεβαίωσε την αντίληψη που έχει για το ΕΣΥ: Συρρίκνωση και μείωση δαπανών σε βάρος της δημόσιας περίθαλψης και των φορολογουμένων.

Αφού πέρασε μισή μέρα όπου ο κ. Πνευματικός προκάλεσε πόνο, θυμό και φόβο σε ασθενείς και τις οικογένειές τους, βγήκε να ζητήσει μια προσχηματική συγνώμη, μήπως και καλύψει την κρυφή ατζέντα της ΝΔ για διαλογή ασθενών. Κατά τα άλλα συνεχίζει ακάθεκτος να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Τελικά η έλλειψη σεβασμού και ενσυναίσθησης τρομάζει περισσότερο από την ίδια τη δήλωσή του.

Κατάρρευση του ΕΣΥ καταγγέλλει και το ΠΑΣΟΚ

Πυρά κατά της Ν.Δ. για την κατάσταση του ΕΣΥ, με αφορμή τους τραγικούς θανάτους λόγω  αδυναμίας του ΕΚΑΒ να τα αντιμετωπίσει γρήγορα, εξαπέλυσε  και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είπε: «Καταρρέει το ΕΣΥ. Τα τελευταία χρόνια, ενώ υπήρχε το Ταμείο Ανάκαμψης και η εμπειρία της πανδημίας, το αποδόμησαν. Τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας μάς ξεπερνούσαν η Βουλγαρία και η Λιθουανία. Στον τελευταίο κατάλογο που είδα σήμερα το πρωί, περάσαμε τη Λιθουανία και είμαστε δεύτεροι πια. Δηλαδή επί Νέας Δημοκρατίας χειροτέρεψαν τα πράγματα. Έδωσαν ελάχιστα από το Ταμείο Ανάκαμψης στην υγεία, άφησαν τις λίστες της ντροπής στα χειρουργεία και έκαναν τον νόμο Γκάγκα. Πήγα προχθές στο νοσοκομείο ”Παπανικολάου”. 3.500 χειρουργεία στις λίστες της ντροπής. 28 θέσεις υπάρχουν για μόνιμους αναισθησιολόγους κι έχουν μόλις 7. Κι αντί λοιπόν να πάρεις 10% του Ταμείου Ανάκαμψης, να το ρίξεις στο ΕΣΥ και να το αναγεννήσεις, έδωσες 2% συν 2% για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων».

ΚΚΕ: Ανατριχιαστική δήλωση

«Σε αυτό το άθλιο δημόσιο σύστημα υγείας με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και τεχνολογία, που από κοινού έχουν διαμορφώσει όλες οι Κυβερνήσεις, δεν χωράνε οι ανάγκες των καρκινοπαθών τελικού σταδίου γιατί το επιβαρύνουν!!! Αυτή η κατάπτυστη και ανατριχιαστική δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, κ. Πνευματικού, που θυμίζει Μένγκελε αντανακλά ένα μόνο μέρος των «κοστολογημένων» προγραμμάτων τους στην Υγεία και τις εχθρικές για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ανάγκες των ασθενών Η ανθρώπινη ζωή όμως δεν κοστολογείται» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago