Πολιτική

Πόρτα και πάλι στον Κασιδιάρη από τον Άρειο Πάγο

Το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου προχώρησε στην ανακήρυξη των κομμάτων, των συνασπισμών κομμάτων, των συνδυασμών ανεξάρτητων υποψηφίων και των μεμονωμένων ανεξάρτητων υποψηφίων,  που θα συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου 2023.

Και αυτή τη φορά ο Άρειος Πάγος είπε «όχι» στο νομκο τέχνασμα  του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη και «έκοψε» τον συνδυασμό ανεξάρτητων συνεργαζόμενων υποψηφίων «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία». Στο συνδυασμό συμμετείχε ο Ηλίας Κασιδιάρης ως υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό, ο Ηλίας Κασιδιάρης να προβεί σε στήριξη συγκεκριμένου κόμματος. Σημειώνεται ότι ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή προσπάθησε με τη νέα υποψηφιότητά του να παρακάμψει να παρακάμψει την απαγόρευση με βάση την τροπολογία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Με δημόσια ανακοίνωσή του, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε δηλώσει ότι «στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ». Είχε προσθέσει μάλιστα ότι η δήλωση της υποψηφιότητάς του «θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στη γνωμοδότηση Αλιβιζάτου». Σημειώνεται ότι ο γνωστός συνταγματολόγος είχε καταρρίψει τους ισχυρισμούς του καταδικασθέντος για την εγκληματική οργάνωση, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για τη συμμετοχή μελών εγκληματικής οργάνωσης, ακόμη και υπό τη σκέπη του φερόμενου συνδυασμού ανεξάρτητων υποψηφίων.

Συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου δήλωσαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου συνολικά 35 κόμματα, 5 συνασπισμοί κομμάτων, 1 συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων και 3 μεμονωμένοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Στηρίζει το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Ο Ηλίας Κασιδάρης σε δήλωσή του μετά την ανακήρυξη των κομμάτων δήλωσε ότι θα ψηφίσει και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ.

Ειδικότερα, η δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη έχει ως εξής: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα ψηφίσω και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, που θα εισέλθει δυναμικά στη βουλή και θα αποτελέσει την πιο ισχυρή εθνική αντιπολίτευση. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Αφού απέκλεισαν με αντισυνταγματικό τρόπο τους ΕΛΛΗΝΕΣ, θα στηρίξω συνειδητά τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ που αποτελούν διαχρονικά και συμβολικά την πρώτη γραμμή των Ελλήνων στους αγώνες για την Ελευθερία».

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago