Πολιτική

Ομαδικά πυρά στη ΝΔ για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

Τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων προκάλεσε η νέα, συνεχιζόμενη για δεύτερη ημέρα, κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων κατά τη διάρκεια των ενδοσχολικών εξετάσεων. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 στρέφονται κατά της ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ ζήτησε την παράκαμψη του συστήματος και να επιτραπεί στους καθηγητές να δώσουν οι ίδιοι θέματα.

Σχολιάζοντας την κατάσταση, αλλά και τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της αναφέρει: «Κατά τον κ. Σκέρτσο, ακόμη και για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, η υπηρεσιακή κυβέρνηση τριών ημερών ή οι κυβερνοεπιθέσεις. Πάντα φταίνε οι άλλοι. Στο μεταξύ η αγωνία των μαθητών συνεχίζεται, όσο το πρόβλημα στις εξετάσεις δεν λύνεται».

Η Πόπη Τσαπανίδου προσθέτει επίσης ότι «το μόνο που μένει είναι η αλαζονική αποποίηση ευθυνών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που τέσσερα χρόνια τώρα δεν φρόντισε να θωρακίσει ψηφιακά την πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων και να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των ενδοσχολικών εξετάσεων».

Αντίδραση Ανδρουλάκη

«Για μία ακόμα μέρα αναδεικνύεται η αποτυχία της πολιτείας να εξασφαλίσει την εύρυθμη διενέργεια των εξετάσεων. Το επιτελικό κράτος αποδείχθηκε για άλλη μια φορά επιτελικό χάος» αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης και προσθέτει: «Παίζουν με την αγωνία των μαθητών προσπαθώντας να ρίξουν μάλιστα τις ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση βέβαια δεν είναι μόνο ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, είναι και θέμα κυβερνοασφάλειας των εθνικών μας ψηφιακών υποδομών, ευθύνη που με απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πέρασε σε μετακλητό υπάλληλο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

ΚΚΕ: Να βγάλουν θέματα οι καθηγητές

«Το επαναλαμβανόμενο χάλι της τράπεζας θεμάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα», αναφέρει  σε σχόλιό του, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, ζητώντας να επιτραπεί στους εκπαιδευτικούς να βάλουν οι ίδιοι τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων, αγνοώντας την τράπεζα θεμάτων, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, ιδιαίτερα των μαθητών της Γ’ Λυκείου.

« Οι μαθητές δεν είναι πειραματόζωα, έχουν ήδη την αγωνία τους για να τα βγάλουν πέρα σε αυτό τον εξεταστικό μαραθώνιο, δεν χρειάζονται και επιπλέον βαθμούς δυσκολίας», σημειώνει το ΚΚΕ.

Το ΜέΡΑ25

Σε νέα ανακοίνωσή του για τα προβλήματα στην τράπεζα θεμάτων, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη υπογραμμίζει τη συμπαράσταση του προς τους μαθητές και τους γονείς. «(Ξανα-)τυραννούνται από την κατάρρευση του άριστου, επιτελικού κράτους. Είμαστε μάρτυρες για ακόμη μια φορά της διαφοράς ανάμεσα στα λεγόμενα της κυβέρνησης και της πραγματικότητας. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο στις πανελλήνιες εξετάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Και, εν κατακλείδι, «αν δεν μπορούν να εγγυηθούν την ηλεκτρονική τράπεζα θεμάτων, δεν έπρεπε να την είχαν εισάγει. Η βασανιστική αυτή διαδικασία πρέπει να διακοπεί τώρα και να επιστρέψουμε σε παλαιότερες μεθόδους διεξαγωγής των εξετάσεων. Η σταδιοδρομία των παιδιών δεν είναι θέμα πειραματισμού!», καταλήγει το ΜέΡΑ25.

Οι ειδήσεις σήμερα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago