Κόσμος

Γερμανοί επιστήμονες χλευάζουν το σύστημα υγείας της χώρας, ενώ η Ομικρον εξαπλώνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη

Στη Γερμανία συνεχίζουν να μειώνονται τα κρούσματα και οι δείκτες μόλυνσης, αλλά η ανησυχία εξαιτίας της Ομικρον μεγαλώνει. Εντύπωση προκαλούν καταγγελτικές δηλώσεις επιστημόνων, σύμφωνα με τις οποίες η πανδημία του κορωνοϊού έχει αποκαλύψει μεγάλες αδυναμίες στο σύστημα υγείας στη χώρα. «Αυτό έδειξε για άλλη μια φορά ότι έχουμε ένα σύστημα υγείας που δεν είναι σύγχρονο και δυναμικό, αλλά εν μέρει, για παράδειγμα όσον αφορά την ψηφιοποίηση, θυμίζει περισσότερο μια δημοκρατία “μπανανίας” παρά μια κορυφαία βιομηχανική χώρα», δήλωσε ο επιστήμονας Εντμουντ Νόιγκεμπάουερ, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρώην πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Βρανδεμβούργου (MHB) Τέοντορ Φοντάν και ανώτερος καθηγητής για την έρευνα στις υπηρεσίες υγείας, μαζί με τον γιατρό Κλάους Πϊβερνετς, ξεκίνησαν την πρωτοβουλία «Αλλαγή στρατηγικής τώρα!» για την ολική αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας.

Την ίδια στιγμή η παραλλαγή Ομικρον εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη

Η Γαλλία κατέγραψε υψηλό ρεκόρ 104.611 κρουσμάτων Covid-19 το Σάββατο, ξεπερνώντας το όριο των 100.000 για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Η Ιταλία ανέφερε ένα τρίτο διαδοχικό ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19 την ημέρα των Χριστουγέννων, αναφέρει το Reuters. Τα νέα κρούσματα έφτασαν τα 54.762 έναντι 50.599 την προηγούμενη ημέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η παραλλαγή Omicron έχει γίνει το κυρίαρχο στέλεχος στην Πορτογαλία, αποτελώντας σχεδόν τα δύο τρίτα των περιπτώσεων από την Τετάρτη. Σχολεία, μπαρ και κλαμπ είναι κλειστά μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.

Νέα μέτρα για την Covid-19 στην Αγγλία θα μπορούσαν να ισχύουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου βάσει των δεδομένων που εξετάστηκαν από τους επιστημονικούς συμβούλους της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης συναναστροφής με άλλο νοικοκυριό σε εσωτερικούς χώρους και της επιστροφής στον κανόνα των έξι το πολύ ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τους ισχύοντες περιορισμούς που είχαν εφαρμοστεί στην Αγγλία νωρίτερα φέτος.

Κρούσματα ρεκόρ καταγράφονται στην Ιρλανδία, στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας και στην Κίνα, όπου οι αρχές επιβάλλουν αυστηρά lockdown για να περιορίσουν τα κρούσματα.

Η μετάδοση αυξάνεται και στην Κίνα και η επαρχία της Xi’an επιτρέπει τώρα μόνο ένα μέλος ενός νοικοκυριού να φεύγει από το σπίτι του για τα απαραίτητα κάθε δύο ημέρες.

Περισσότερες από 5.400 ακυρώσεις πτήσεων έχουν προκαλέσει χάος στο χριστουγεννιάτικο ταξιδιωτικό πρόγραμμα, αφού λόγω κρουσμάτων στα πληρώματα οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούσαν να στελεχώσουν τις πτήσεις. Το ένα τέταρτο των ακυρωμένων πτήσεων ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ανακοίνωσε εμβολιασμούς για παιδιά κάτω των 15 ετών και ενισχυτικά εμβόλια για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της πρώτης γραμμής.

Διαβάστε ακόμα

«Η Πανδημία είναι μια προειδοποίηση για όσα έρχονται» λέει ο Γάλλος φιλόσοφος Μπρούνο Λατούρ

Στα 6.590 έφτασαν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού – 617 διασωληνωμένοι, 58 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

4.500 πτήσεις ακυρώθηκαν τα Χριστούγεννα, λόγω της Όμικρον

Κώστας Αργυρός

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago