Πολιτική

Μεσαία τάξη και ελεύθεροι επαγγελματίες στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει φοροεπιδρομή και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου, ο Άκης Σκέρτσος είπε ότι «αποκαλύφθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας: η επαναφορά δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου σε ό,τι αφορά τον συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης ότι το «μη κοστολογημένο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν “βγαίνει” χωρίς νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα ή νέα δάνεια, ελλείμματα, χρέος και τελικά νέα εποπτεία», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Πόπης Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «μπροστά στον φόβο ότι οι εκλογές συμπίπτουν με το τέλος της τρίτης εβδομάδας του μήνα και πιθανότατα οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες της μεσαίας τάξης θα προσέλθουν στις κάλπες χωρίς ευρώ στη τσέπη, ο κ. Μητσοτάκης και ο μηχανισμός διαστρέβλωσης της ΝΔ επιχειρούν για άλλη μια φορά να ξεγελάσουν τους πολίτες».

Σημείωσε επίσης ότι «καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», για το οποίο είπε ότι «είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν». Επισήμανε τέλος ότι οι αλλαγές που προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστές και περιλαμβάνουν «αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, μείωση των τιμών με τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ, ρύθμιση των χρεών και αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ένα κράτος δίκαιο, δίπλα στις ανάγκες τους».

Στο θέμα επανήλθε και ο Γιώργος Κατρούγκαλος διευκρινίζοντας: «Σε σχέση με τις εισφορές, εξέφρασα την προσωπική μου άποψη, ότι είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η ΝΔ προσπαθεί να μη συζητάμε για τα επίδικα και ουσιώδη, αλλά να διαμορφώνει την ατζέντα με ψευδό-ζητήματα κατασκευής της», τονίζοντας ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ασφαλιστικό είναι στο πρόγραμμα του κόμματος. Επανέλαβε τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται «να ενισχύσει τους συνταξιούχους με την 13η σύνταξη, την επιστροφή των αναδρομικών, με αυξήσεις και σε όσους έχουν προσωπική διαφορά, καθώς και  να καταργήσει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».

Οι ειδήσεις σήμερα

Στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών θέτει τη Δευτέρα ο Δένδιας την προφυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας

Βαρουφάκης: Ο δικαστικός δρόμος για τον σοσιαλισμό για μας δεν υπάρχει

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago