Πολιτική

Στα άκρα η κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – Έβαλαν “ταφόπλακα” στη συνεργασία

Ο Δημήτρης Μάντζος απάντησε με αιχμηρό τρόπο στον κυβερνητικό εκπρόσωπο τονίζοντας ότι “το σύστημα εξουσίας Μητσοτάκη παγιδευμένο στην υπαρξιακή αγωνία για τον αρχηγό του, επιτίθεται συστηματικά στο μοναδικό ανάχωμα, που στέκει απέναντί τους: το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής”. Πρόσθεσε επίσης ότι “ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε επί τέσσερα χρόνια ότι κυβερνά με την παρέα του και όχι με το κόμμα του, επιμένοντας σε βαθιά συντηρητικές και αδιέξοδες πολιτικές” .

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος υποστήριξε ότι επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη: «αποδομήθηκε ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 7,4%, οι πολίτες πλήρωσαν 4,5 δισεκ. ευρώ παραπάνω σε έμμεσους φόρους μόνο για το 2022, το κόστος στέγασης αυξήθηκε κατά 33% μέσα σε ένα χρόνο, η πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας ισοδυναμεί με θέσεις εργασίας των 400 και 500 ευρώ και η μαύρη εργασία σπάει ρεκόρ».

«Οι δημοσιονομικοί λαϊκιστές, οι πρωταθλητές στη διαφθορά και την απαξίωση του κράτους δικαίου, δεν επιθυμούν τις συνεργασίες, γιατί φοβούνται τον έλεγχο. Είναι ξεκάθαρο, πια, ότι αναγνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός τους αντίπαλος», κατέληξε ο Δημήτρης Μάντζος.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι είναι ξεκάθαρη η θέση της ΝΔ για πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, καθώς αυτή τη συνεργασία την έχει αποκλείσει ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης με τις θέσεις του. Καταλόγισε μάλιστα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι έχει κόψει κάθε γέφυρα συζήτησης και συνεργασίας με τον πρωθυπουργό, υποστηρίζοντας ότι σε αυτό το σημείο είναι που συναντιέται με τον κ. Τσίπρα.

Ο Άκης Σκέρτσος συνέχισε την κριτική του προς το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι στη ΝΔ γνωρίζουν καλά πως «με ένα σημαντικό μέρος ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ βρεθήκαμε μαζί στα χρόνια του λαϊκισμού και της ευρωπαϊκής απομόνωσης της χώρας. Ότι μαζί κρατήσαμε την Ελλάδα και μείναμε Ευρώπη, όπως και ότι μαζί το 2019 ενωθήκαμε σε ένα μεγάλο ρεύμα που γύρισε σελίδα στη χώρα. Τα χρόνια που μεσολάβησαν έδειξαν ότι οι κοινοί στόχοι μπορούν να γίνουν πράξη από μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ανοιχτών οριζόντων που επιδιώκει την πρόοδο της χώρας. Όπως έδειξαν και λάθη που κάναμε εμείς και πρώτοι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αναγνώρισαν». Απευθύνθηκε μάλιστα στο σημείο αυτό σε όσους πολίτες μπορεί να αισθάνονται κοντά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ενδιαφέρονται ταυτόχρονα για μια Ελλάδα ισχυρή με δυναμική οικονομία και με πολιτική σταθερότητα», γεγονός που επίσης ενόχλησε τη Χαριλάου Τρικούπη

Οι ειδήσεις σήμερα

Εκλογές στην Τουρκία: Γιατί νίκησε ο Ερντογάν

Τουρκία – Ανάλυση: Δεν μπορείς να νικήσεις εύκολα ένα παγιωμένο καθεστώς – Ο ρόλος των ΜΜΕ και των δημοσκόπων

Δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης διαμηνύει ο Βαρουφάκης

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago