Πολιτική

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Ήρθε η ώρα σπίτι σου να pass

«Το 2019 έλεγαν ότι θα στηρίξουν τη μεσαία τάξη και τώρα η μεσαία τάξη ζει με κουπόνια. Κουπόνια παντού. Έχει γίνει η ζωή μας ένα pass για κάθε χρήση. Ήρθε η ώρα να δώσουμε και εμείς ένα pass στον κ. Μητσοτάκη. Ήρθε η ώρα σπίτι σου να pass» είπε από την Ηγουμενίτσα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σήμερα περιοδεύει στην Ήπειρο.

Αναφερόμενος ειδικά στην Ηγουμενίτσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Τι να θυμηθούμε από τα όσα έχουν κάνει; Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας; Το ΤΕΙ μετάφρασης και διερμηνείας που έκλεισαν και έχει μείνει η Ηγουμενίτσα χωρίς φοιτητές; Τι άλλο να θυμηθούμε; Να δούμε σε αυτά τα 4 αυτά χρόνια την εγκατάλειψη των δομών Υγείας; Την απαξίωση των παραγωγών και αγροτών; Το 2021 βρέθηκα δίπλα τους τους παραγωγούς μανταρινιού. Μου είπαν ότι δεν έπαιρναν αποζημιώσεις. Δεν πήρα ποτέ. Τώρα δεν παίρνουν ούτε τις ενισχύσεις. Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι πια αν θα πάρουν κάποια ενίσχυση, αλλά αν θα μείνουν στον τόπο τους. Το μεγάλο θέμα είναι πώς θα αντέξουν το κόστος παραγωγής. Αν συνεχίσει για άλλα 4 χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη να τα δίνει στους μεσάζοντες, πώς θα αντέξουν; Να πούμε για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που δεν μπορούν να περάσουν ούτε έξω από την τράπεζα, καθώς δεν τους δίνουν δάνεια;»

Στη  συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα η κυβέρνησή του έκανε για την περιοχή, τονίζοντας: «21 εκατ. δώσαμε στους δήμους Θεσπρωτίας. Αν υπάρχει κάποια μπουλντόζα και λειτουργεί ακόμα είναι γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χρήματα για να γίνουν έργα. Απέκλεισαν τη Θεσπρωτία από το Ταμείο Ανάκαμψης. Όλοι οι πόροι θέλει ο κ. Μητσοτάκης να πηγαίνουν στους λίγους και τους ισχυρούς. Εμείς θέλουμε να δουλέψουμε για τους πολλούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ έλεγε πως θα στηρίξει τη μεσαία τάξη την κατέστησε να ζει με κουπόνια, ασκώντας κριτική στην πολιτική των «pass για κάθε χρήση». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα των παρακολουθήσεων, τονίζοντας: «Στην πρώτη ερώτηση στο debate ομολόγησε μόνος του ο κ. Μητοτάκης. Ομολόγησε ότι είναι σκάνδαλο και ότι δεν υπήρχε λόγος για τις παρακολουθήσεις. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη στη Δικαιοσύνη για να αλλάξει ο τόπος».

Στο σημείο αυτό διερωτήθηκε: «Γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ είναι ακόμα στη θέση της. Πού τον κρατάει τον κ. Μητσοτάκη;» και πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι που έχει πάει αυτό το υλικό. Χιλιάδες gb που βρίσκονται σήμερα; Θέλει να εκβιάζει το πολιτικό σύστημα τα επόμενα 20 χρόνια;»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λέγοντας: «Απαντάμε στον κ. Ανδρουλάκη. Πώς θα λογοδοτήσουν οι υπόλογοι; Με τον κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση; Απευθυνόμαστε και στους φίλους του ΠΑΣΟΚ – Κινάλ. Και σε αυτούς τους ΝΔημοκράτες που ντρέπονται για τον βιασμό της δημοκρατίας. Τους λέμε: Ο κ. Μητσοτάκης ζητά λευκή επιταγή. Η μόνη δυνατότητα να υπάρξει κάθαρση είναι με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ανοιχτό, γιατί εξαρτάται από το πόσοι και ποιοι θα πάνε στην κάλπη να ψηφίσουν. Αν πάνε οι νέοι, όσοι θέλουν να τιμωρήσουν τον κ. Μητσοτάκη, δεν θα του φτάσουν οι μέρες να πακετάρει. Πρέπει ήδη να ξεκινήσει».

Οι ειδήσεις σήμερα

«Πάγωμα» συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης και υποχώρηση της τουρκικής λίρας

Δένδιας: Παρά τις δυτικές προβλέψεις η παγκόσμια ηγεμoνία Ερντογάν δεν έλαβε τέλος

Εξελέγη δήμαρχος Χειμάρρας ο Φρέντυ Μπελέρης

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago