Πολιτική

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια

«Οχτώ και σήμερα έμειναν μέχρι την Κυριακή της νίκης. Βάζουμε τα δυνατά μας, ώστε όχι μόνο η Ρόδος, αλλά όλα τα νησιά να είναι γαλάζια σε έναν γαλάζιο χάρτη της χώρας» είπε από τη Ρόδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παραλλήλως αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με ειδική αναφορά στις επιθετικές προκλήσεις της Τουρκίας για να προσθέσει ότι «όμως η οικονομία άντεξε και η κοινωνία έμεινε ενωμένη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε επίσης ότι τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις που είχε δώσει προεκλογικά το 2019, ανέφερε ότι έγιναν αυξήσεις στους συνταξιούχους και ότι ενισχύθηκαν εκείνοι που επλήγησαν από την προσωπική διαφορά. Αναφερόμενος στην επενδυτική βαθμίδα την χαρακτήρισε διαβατήριο για φθηνότερο χρήμα, υπό την προϋπόθεση να είναι η ΝΔ στο τιμόνι της χώρας.

«Εθνικοί στόχοι είναι και αυτοί που θέσαμε το 2019 και τώρα είναι πραγματικότητα για το μεταναστευτικό και την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας», πρόσθεσε. Αναφέρθηκε επίσης στο «κάτεργο της Μόριας που δεν υπάρχει πια» και τόνισε: «Έχουμε πια ανθρώπινες δομές φιλοξενίας και ναι, ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται φυλάσσοντας τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα».

«Είχα χρέος να ενισχύσω την εθνική άμυνα και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας» είπεο πρωθυπουργός  και αναφέρθηκε στα Ραφάλ, τις φρεγάτες και τα νέα F-35. «Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός, αυτό το ξέρετε εσείς καλά και σκεφτόμουν πόσο διαφορετική είναι πια η Ελλάδα του 2023 από την Ελλάδα του 2019», είπε ο πρωθυπουργός. «Η εικόνα της χώρας μας γίνεται παντού καλύτερη, αλλά ειδικά εδώ στο νότιο Αιγαίο είστε η μοναδική περιφέρεια που παρουσιάζει τόσο μεγάλη αύξηση πληθυσμού», τόνισε επίσης.

Υπογράμμισε ακόμη, τη μεγάλη ανάπτυξη του Τουρισμού και τις σωστές κινήσεις με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έκανε αναφορά στην ανακοίνωση κατασκευής ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Ρόδο, αλλά και σε μια σειρά άλλων έργων που έχουν δρομολογηθεί. «Θέλω να χαιρετίσω τη νέα συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε με τα ξενοδοχεία της Ρόδου», τόνισε, επίσης, ο πρωθυπουργός μιλώντας για καλύτερους μισθούς για όλους, καθώς, όπως είπε, δε γίνεται ανάπτυξη χωρίς να τονώνουμε το εισόδημα των εργαζομένων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πλήρως κοστολογημένο και επανέλαβε ότι το 2023 δεν είναι 2015. «Το έργο το έχουμε ξαναδεί αλλά η Ελλάδα κοιτά μόνο μπροστά» είπε. Στο σημείο αυτό, μίλησε για την επικίνδυνη Βαβέλ της αντιπολίτευσης και υπογράμμισε πως «σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον με την Τουρκία απέναντί μας, με μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις η Ελλάδα έχει ανάγκη όσο ποτέ από σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια, από καθαρό ορίζοντα στην πορεία της και από καθαρή λύση στην ηγεσία της. Το δίλημμα λοιπόν την κάλπης προβάλλει ξεκάθαρο: πάμε μπροστά, συνεχίζουμε αυτή την πορεία προόδου ή πάμε πίσω; Θέλουμε αποτελέσματα ή θέλουμε ψέματα και πάλι; Θέλουμε καλύτερους μισθούς και αμοιβές ή θέλουμε ξανά φόρους και περικοπές; Θέλουμε σύνορα ασφαλή ή ανοιχτά σε κάθε απειλή; Με άλλα λόγια επιλέγουμε ΝΔ με πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα; Αυτό είναι το δίλημμα».

Οι ειδήσεις σήμερα

Τσίπρας για Σκέρτσο: Και ένα ευρώ να είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις έχουμε υποχρέωση να το διεκδικήσουμε

Αποπομπή Σκέρτσου ζητά ο Γιάννης Χατζηαντωνίου από το Εθνικό Συμβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη ενάντια στον Βαγγέλη Μαρινάκη και «όλους τους θορυβημένους ολιγάρχες»

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago