Πολιτική

Οι προετοιμασίες των πολιτικών αρχηγών για το debate

Προς την κορύφωσή οδεύει η προεκλογική εκστρατεία των πολιτικών αρχηγών με το σημερινό ντιμπέιτ, το οποίο, ωστόσο, δεν αναμένεται να έχει εκπλήξεις, καθώς θα διεξαχθεί σε τυποποιημένη μορφή και χωρίς ελεύθερες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους που θα μετέχουν.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν κάνει βέβαια τη σχετική προετοιμασία και μέσα από τις τοποθετήσεις τους θα επιδιώξουν την καλύτερη εικόνα για το κόμμα ή την παράταξη που εκπροσωπούν. Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει στη συζήτηση με στόχο να αναδείξει την αξιοπιστία της κυβερνητικής πρότασης που διατυπώνουν ο ίδιος και η ΝΔ για το μέλλον της χώρας. Θα τονίσει, όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ, μια κατεύθυνση επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης του μετασχηματισμού που υποστηρίζει ότι συντελείται στην χώρα από το 2019 σε όλους τους τομείς.

Στο Μαξίμου και τη ΝΔ εκτιμούν άλλωστε ότι μέσα από την αποψινή συζήτηση ο πρωθυπουργός μπορεί όχι μόνον να αναδείξει αλλά και να ενισχύσει την επιχειρηματολογία σχετικά με την ανυπαρξία άλλης κυβερνητικής πρότασης, εναλλακτικής απέναντι στην αυτοδυναμία που διεκδικεί.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου, εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει ήδη εκφράσει τη θέση πως η αποψινή τηλεμαχία θα γίνει με μια διαδικασία “αποστειρωμένη” και με “παράλληλους μονολόγους”, θα επιδιώξει να  “απευθυνθεί” στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα επιδιώξει ουσιαστικά να αναδείξει την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια τηλεμαχία μεταξύ τους και να υπερασπιστεί την αναγκαιότητα του σχετικού αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμένουν επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με κάποιο τρόπο, θα αναδείξει την ευθύνη του πρωθυπουργού στο σκάνδαλο των υποκλοπών και θα τον καταστήσει υπεύθυνο για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά και την ακρίβεια. Παραλλήλως εκτιμούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών θα επιδιώξει να τους συνδέσει με τη ΝΔ, μέσα από αναφορές στην υπόθεση Πάτση και άλλα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Η Κουμουνδούρου αναμένει όμως και νέα επίθεση από τον Γιάνη Βαρουφάκη, ειδικά μετά τον θόρυβο για το σχέδιο “Δήμητρα” του ΜέΡΑ25. Στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η κυβέρνησή του έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και άφησε μαξιλάρι ασφαλείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με ενδιαφέρον αναμένεται πάντως η στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη και τις «ίσες αποστάσεις» του από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη συμμετοχή του σε τηλεμαχία, αναμένεται ότι θα μείνει σε αυτό. θα επιχειρήσει δηλαδή να αναδείξει τις διαφορές του τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον  Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της αξιοπιστίας και της συνέπειας. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται ότι θα προτάξει τα δώδεκα σημεία που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα.

Οι ειδήσεις σήμερα

Επιμένει στο σχέδιο Δήμητρα ο Βαρουφάκης

Βελόπουλος: Μεταξύ των δύο Κυριάκων οι πολίτες θα επιλέξουν τον Βελόπουλο

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago