Πολιτική

Αλλαγές ρόλων και προσώπων σε ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-Τι συζητάει ο Ν. Ανδρουλάκης

Η αναδιοργάνωση και ανασύνταξη του Κόμματος , μέσω και της «τοποθέτησης» προσώπων σε κομβικές θέσεις , συνιστά μια από τις πρώτες προτεραιότητες του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη , μετά τον ορισμό αρμοδίων και αρμοδιοτήτων στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, είναι πιθανόν να συνεδριάσει αμέσως μετά τις γιορτές η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος , ενώ ο κ. Ανδρουλάκης και οι στενοί του συνεργάτες «σκανάρουν» πρόσωπα τα οποία θα τοποθετηθούν σε κρίσιμα πόστα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είναι να προχωρήσουν οι αλλαγές και τοποθετήσεις, χωρίς εσωκομματικούς κλυδωνισμούς και σε κλίμα συνεννόησης που θα διασφαλίζει την ενότητα.

Σε ότι αφορά την σημαντική θέση του Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΟΚ , σε αυτή φαίνεται ότι παραμένει ο Νίκος Σαλαγιάννης , ένα έμπειρο κομματικό στέλεχος και τ. βουλευτής.

Στην νευραλγική θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ, συζητούνται πρόσωπα με εμπειρία στον κοινοβουλευτικό βίο και γνώση των συσχετισμών. Η εκτίμηση του Νίκου Ανδρουλάκη και των συνεργατών του για τον σημερινό Διευθυντή της Κ.Ο Δημήτρη Μάντζο είναι μεγάλη και σκέπτονται να αξιοποιηθεί σε άλλο σημαντικό πόστο, όπως αυτό των Διεθνών Σχέσεων. Για την ώρα συζητούνται δύο πρώην βουλευτές και Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, να αναλάβουν το πόστο του Διευθυντή  της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ Ευάγγελος Αργύρης και Πάρις Κουκουλόπουλος. Και οι δύο έχουν μεγάλη εμπειρία και πλέον η τελική επιλογή για το ποιος από τους δύο θα αναλάβει θα γίνει από τον Ν. Ανδρουλάκη , εκτός και αν την τελευταία στιγμή πέσει στο τραπέζι και άλλο όνομα.

Σημαντικό θέμα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί , είναι βρεθεί λύση για την θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος. Η συζήτηση για να αναλάβει Εκπρόσωπος γυναίκα δημοσιογράφος με τηλεοπτική εμπειρία , δεν προχώρησε.  

Ένα όνομα που είναι στο τραπέζι και συγκεντρώνει πιθανότητες, είναι αυτό του βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα, που ανήκει στη νέα γενιά στελεχών.

Πάντως σημαντικό ρόλο στο επικοινωνιακό σκέλος παίζει και ο Παναγιώτης Βλάχος, που παραμένει Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας και είχε επιλεγεί γι΄αυτό το ρόλο από την Φώφη Γεννηματά.

Επίσης ρόλο στο κρίσιμο τομέα της επικοινωνίας και των σχέσεων με τον Τύπο , θα έχουν στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη , όπως  ο Βασίλης Πανάγου , ο σύμβουλος στρατηγικής Βαγγέλης Τόγκας και η δημοσιογράφος Ειρήνη Κωστάκη. Στα θέματα που αφορούν τον Τύπο και την Επικοινωνία θα παραμείνει και ο έμπειρος Νίκος Βοσδογάννης , εκ των πλέον στενών και έμπιστων συνεργατών της Φώφης Γεννηματά που διετέλεσε και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Για την θέση του νέου Γραμματέα του Κόμματος, ακούγεται το όνομα του 35χρονου Ανδρέα Σπυρόπουλου, εκ των στενών συνεργατών του κ. Ανδρουλάκη , ενώ στο Μανώλη Χριστοδουλάκη,  Γραμματέα μέχρι τώρα του Κόμματος θα προταθεί άλλη σημαντική θέση.

Επιτελικό και σημαντικό ρόλο θα έχει και ο πρώην Γραμματέας του Κινήματος Στέφανος Ξεκαλάκης.

Σημαντικό ρόλο και ενισχυμένες αρμοδιότητες έχει και ο βουλευτής και τ. Υπουργός Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος , που βρέθηκε εξ αρχής δίπλα στον Νίκο Ανδρουλάκη στη κούρσα για την ηγεσία. Επίσης σημαντικός θα είναι και ο ρόλος του νέου επικεφαλή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας , Μιχάλη Κατρίνη.

Πάντως στο πλαίσιο των συνθετικών λύσεων, ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να αξιοποιήσει δύο έμπειρα στελέχη που υπήρξαν και στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματα, τον Μανώλη Όθωνα (Διευθυντή του Γραφείου της) και τον Χρήστο Πρωτόπαπα.

Ρόλο δίπλα στον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ, αναμένεται να έχουν συνεργάτες του όπως  η πολιτική επιστήμονας και πρώην στέλεχος της ΠΑΣΠ, Μάρα Κουκουδάκη, ο Νίκος Μήλης (Πολιτικός Μηχανικός και πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας) Νίκος Μήλης, η δικηγόρος Νανά Βρυώνη κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ορίστηκε ο Μιχάλης Κατρίνης , ο Κώστας Σκανδαλίδης και η Νάντια Γιαννακοπούλου ορίστηκαν Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι , η Ευαγγελία  Λιακούλη ως γραμματέα της ΚΟ, με αναπληρωτή τον Γιώργο Αρβανιτίδη

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago