Πολιτική

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα και Βαρουφάκη για την υπόθεση Κασιδιάρη

“Υψώσαμε ένα ανάχωμα δημοκρατίας. Η ρύθμιση που ψηφίσαμε στην Βουλή δοκιμάστηκε στην  πράξη και είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Και είμαι υπερήφανος σήμερα, ως δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης, που η παράταξη της ΝΔ πρωτοστάτησε   και κέρδισε την μάχη αυτή που ήταν μία μάχη για την δημοκρατία”,  είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Νίκαια, αναφερόμενος στον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «ο δήθεν αριστερός και προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ  επέλεξε να είναι απέναντι από αυτό το μέτωπο κοινής λογικής και δημοκρατίας το οποίο ορθώσαμε εμείς». Υποστήριξε επίσης ότι ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Βαρουφάκη αποτελούν «δύο θλιβερές εξαιρέσεις που σήμερα πρέπει να λογοδοτήσουν και  αν μη τι άλλο, να ζητήσουν συγγνώμη από  όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, να αναγνωρίσουν το λάθος τους και ας σταματήσουν, έστω και τώρα,  να ψαρεύουν  στα θολά νερά της οργής, της διαμαρτυρίας, του θυμού, αυτά τα νερά που τους έφεραν κάποτε, την άκρα αριστερα με την άκρα δεξιά, ενωμένες, στις πλατείες του θυμού και του αντιμνημονιακού αγώνα».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Πέραμα, με πρώτο σταθμό το ναυπηγείο «Άτλας», απ’ όπου είπε ότι «εδώ και τέσσερα χρόνια η κυβέρνησή μας έχει στηρίξει ουσιαστικά τον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο της χώρας, με παρεμβάσεις οι οποίες όχι μόνο έσωσαν τα εμβληματικά ναυπηγεία της Ελευσίνας, εξυγίαναν τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, αλλά στήριξαν και τα 24 ναυπηγεία του Περάματος”.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε μεταξύ άλλων πως “η Ελλάδα είναι μία χώρα ταυτισμένη με τη ναυτοσύνη και τα ναυπηγεία του Περάματος έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη για την ποιότητα της εργασίας τους” και εξέπεμψε το μήνυμα πως “η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι πώς θα μπορέσουμε περαιτέρω να αναπτύξουμε αυτόν τον κλάδο, να δώσουμε περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές, πώς θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ακολουθήσουν αυτό το δρόμο της τεχνικής εξειδίκευσης”.

Ο κ. Μητσοτάκης είδε από κοντά τις επισκευές στο πλοίο τύπου P355 του Λιμενικού Σώματος «Γεώργιος Κωτούλας», συνομίλησε με τους εργαζόμενους των ναυπηγείων, ενώ στο μηχανουργείο παρακολούθησε τις εργασίες που πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένα εξαρτήματα από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Οι ειδήσεις σήμερα

Το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» παρουσιάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Εκλογικές άδειες – Ποιοι τις δικαιούνται

Στον πάτο της ΕΕ και των Βαλκανίων η Ελλάδα στην Ελευθερία του Τύπου, αλλά . . . ξεπέρασε το Τσαντ

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago