Πολιτική

Ο Καούκης, τα «κουκιά» και τα σενάρια για «αποστασία»

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η αποκάλυψη από τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Καούκη, του τρόπου με τον οποίο το κόμμα του θα επιδιώξει να διεκδικήσει την αυτοδυναμία. Η δήλωση του υποψήφιου της κυβερνητικής παράταξης χαρακτηρίστηκε «άστοχη» από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, αναζωπύρωσε, ωστόσο, τα σενάρια αποστασίας, καθώς και την παλιότερη δήλωση Μητσοτάκη για κυβέρνηση “ενός κόμματος, αλλά πολλών χρωμάτων”.

 Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο κ. Καούκης δεν δίστασε να δηλώσει ότι η Ν.Δ. θα αναζητήσει στήριξη από βουλευτές άλλων κομμάτων, χωρίς να κρίνει απαραίτητο να απευθυνθεί προηγουμένως στα κόμματα, με τα οποία αυτοί θα έχουν εκλεγεί. Όπως είπε, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της Ν.Δ., «θα συνεργαστούμε […] θα μιλήσουμε και με βουλευτές που θα είναι στη Βουλή και όχι μόνο». Σε διευκρινιστική ερώτηση, για το αν η ΝΔ θα απευθύνει το προσκλητήριό της σε κόμματα ή σε βουλευτές, ο κ. Καούκης ήταν σαφής: «Παντού, όπου χρειαστεί, εάν χρειάζονται μόνο τρεις βουλευτές, μόνο τρεις βουλευτές… και θέλουν από μόνοι τους να έρθουν»!

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είχε άλλη μία ευκαιρία να “μαζέψει” όσα είπε, καθώς ρωτήθηκε: «Δεν θα απευθυνθείτε σε κόμματα;». Η απάντησή του ήταν, ωστόσο και αυτή τη φορά σαφής: «Θα απευθυνθούμε σε κόμματα. Αν κάποιο κόμμα αργήσει να ανταποκριθεί και έχουν έρθει στην πορεία δύο βουλευτές, μπορεί να σου λείπουν μόνο δύο έδρες…» είπε για να προσθέσει, ευθύς αμέσως, ότι οι βουλευτές «είναι ελεύθεροι άνθρωποι».

Οι δηλώσεις Καούκη ήρθαν στον απόηχο του σάλου που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Κυριάκου Βελόπουλου για επιχείρηση αποστασίας βουλευτών της «Ελληνικής Λύσης» και για «υπόγειες συμφωνίες βουλευτών του με τη Ν.Δ.». Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, επιχείρησε να σώσει την κατάσταση, χαρακτηρίζοντας, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, «άστοχη» την τοποθέτηση και υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ θα σεβαστεί την ετυμηγορία των πολιτών στις κάλπες.

«Σχετικά με άστοχη τοποθέτηση υποψήφιου βουλευτή μας νωρίτερα σε τηλεοπτική εκπομπή, επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά με απόλυτη καθαρότητα ότι απευθυνόμαστε στους πολίτες με μια πολύ καθαρή πρόταση. Όπως δήλωσε κι εχθές ο Πρωθυπουργός στο Πρώτο Θέμα, δεν πρόκειται υπό καμία συνθήκη η Νέα Δημοκρατία να επιχειρήσει να βρει τρόπους να παρακάμψει την ετυμηγορία τους. Τελεία και παύλα» έγραψε.

Οι δηλώσεις Καούκη προκάλεσαν, ωστόσο, τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «οι υποψήφιοι της ΝΔ αποκαλύπτουν το σχέδιο Μητσοτάκη για αποστασία» . Στην ίδια ανακοίνωση η Κουμουνδούρου χαρακτήριζε μάταιη την προσπάθεια της ΝΔ «να μαζέψει τα ασυμμάζευτα» και υποστήριζε ότι «Μητσοτάκης σημαίνει αποστασία».

Έντονη υπήρξε, όπως ήταν αναμενόμενο, και η αντίδραση της Ελληνικής Λύσης, η οποία υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της ότι αποκαλύπτεται το σχέδιο της ΝΔ για αποστασία. Παραλλήλως, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου εξαπέλυσε επίθεση στο κυβερνών κόμμα, κατηγορώντας το ότι «δεν διστάζει να εργαλειοποιήσει  τους “αρμούς της εξουσίας”, την ελληνική δικαιοσύνη και τις δήθεν “ανεξάρτητες” αρχές που η ίδια έχει διορίσει, καταστρατηγώντας έτσι την λειτουργία του ίδιου του πολιτεύματος».

Οι ειδήσεις σήμερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Ποια μεγάλα πολιτικά γεγονότα έχουν σημαδέψει την ημέρα

Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την εργατική Πρωτομαγιά

ΚΚΕ για Πρωτομαγιά: Τώρα είναι η ώρα των εργαζομένων

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago