Πολιτική

Κουτσούμπας: Κριτήριο για την ψήφο στο ΚΚΕ η μη στήριξη ή ανοχή σε όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση

«Το ΚΚΕ θα είναι και μέσα στο κοινοβούλιο και μέσα στον λαό και θα πρωταγωνιστεί στους αγώνες του, εμείς θέλουμε να παλεύουμε με τον ελληνικό λαό» τόνισε σήμερα ο ΓΓ του ΚΚΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ. Παραλλήλως, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ «και με κριτήριο ψήφου ότι δεν θα στηρίξει ούτε θα δείξει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως κι αν ονομάζεται».

«Θα έχουμε προδώσει τον λαό και τους αγώνες του αν στηρίξουμε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα κάνει, μεταξύ άλλων, πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών και θα συνεχίσει τη φοροληστεία σε βάρος του λαού που πληρώνει το 95% των φόρων και μόλις το 5% το κεφάλαιο» σημείωσε, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν λέει άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτήρισε «μούφα» τη «δήθεν προοδευτική κυβέρνηση» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αντικειμενικά, βάσει των προγραμμάτων, των θέσεων και της πρακτικής τους, υπάρχει η δυνατότητα κυβερνητικών συνεργασιών μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διότι έχουν στρατηγική σύμπλευση στα βασικά ζητήματα.

Είπε, επίσης, ότι «η δήθεν «προοδευτική κυβέρνηση» του κ. Τσίπρα είναι μούφα και βάσει της εμπειρίας από την προηγούμενη 4ετία του κ. Τσίπρα, που «θα άλλαζε τα πάντα, δεν θα έφερνε μνημόνια και διάφορες υποσχέσεις προεκλογικά» και στη συνέχεια, ήταν η χειρότερη κυβέρνηση και το χειρότερο μνημόνιο όλων των εποχών που έφερε».

Για τις εξελίξεις με το «κόμμα Κασιδιάρη» ο οποίος ανακοίνωσε κάθοδο στις εκλογές με πρόεδρο του καθηγητή, στρατιωτικό εκπαιδευτή της Σχολής Ευελπίδων, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ο φασισμός είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος και αξιοποιείται κατά πώς πάνε τα πράγματα». Υπογράμμισε ότι «το γνήσια αντιφασιστικό μέτωπο είναι μέσα στον λαό και στη νεολαία που πρέπει να μαθαίνει από τα μικρά της χρόνια για τα εγκλήματα του φασισμού κατά της ανθρωπότητας». Επιπλέον, επισήμανε τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που «ακόμα δεν έχει τελεσιδικήσει η καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής και της ηγεσίας της».

Ο Δ. Κουτσούμπας, είπε, ακόμα, ότι «πρώτα-πρώτα ο ελληνικός λαός, αλλά και τα πολιτικά κόμματα πρέπει, πολιτικά, να βγάλουν ορισμένα συμπεράσματα. Πως είναι δυνατόν ένας καθηγητής που εκπαιδεύει τους Έλληνες Ευέλπιδες που θα κληθούν να υπηρετήσουν την πατρίδα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να συντάσσεται, προφανώς και ο ίδιος ιδεολογικά με τον φασισμό, τον ναζισμό, με μια εγκληματική οργάνωση, με ένα καταδικασμένο ναζί εγκληματία».

Σχετικά με τον φράχτη στον Έβρο, ο Δ. Κουτσούμπας, κατήγγειλε, καταρχήν «αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα και συνεχίζουν, όπως με την απόφαση του Δουβλίνου και την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας την οποία συντηρεί η ελληνική κυβέρνηση και η οποία δημιουργεί το προσφυγικό κύμα και την πίεση από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα».

Για το ντιμπέιτ ανέφερε ότι η θέση του ΚΚΕ είναι «να γίνει με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς» και πρόσθεσε ότι «είναι κωμικό να αλλάζει ένα κόμμα στάση ανάλογα με τα εκλογικά του ποσοστά», σημειώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε μικρό ποσοστό ζητούσε ντιμπέιτ όλων και τώρα ζητά ντιμπέιτ δύο αρχηγών».

Οι ειδήσεις σήμερα

Τσίπρας από τους Δελφούς: Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανάταξη της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας

Βγήκαν μαχαίρια στην Ελληνική Λύση για την απόπειρα αποστασίας βουλευτών – Με μηνύσεις αλληλοαπειλούνται Μυλωνάκης και Επιτροπή Δεοντολογίας

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago