Πολιτική

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάζει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει σήμερα, Τετάρτη στις 18:00, το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Χθες, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA TV και τον Αντώνη Σρόϊτερ, ο πρωθυπουργός αντέταξε για άλλη μία φορά τη θέση ότι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία αποτελεί βασικό αντίβαρο στην πιθανή κυβέρνηση των ηττημένων.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Σουδάν και στην επιχείρηση για την διάσωση των Ελλήνων που κινδυνεύουν: «Είναι μια σύνθετη επιχείρηση. Ουσιαστικά καλούμαστε να εκκενώσουμε συμπολίτες μας από εμπόλεμη ζώνη. Έχουμε φέρει τους πρώτους συμπολίτες μας. Είμαστε σε συνεννόηση και με άλλες χώρες. Έχω επικοινωνήσει τέσσερις φορές με τον πρόεδρο Μακρόν. Έχω δώσει εντολή δύο αεροσκάφη μας να μετεγκατασταθούν σε βάση στη νότια Αίγυπτο. Αν πρόκειται να προσγειωθούμε στο Σουδάν, θα γίνει αφού εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων. Περιμένουμε από τους Αμερικανούς να πάρουν τον έλεγχο», δήλωσε στον Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εξελίξεις στο Σουδάν.

Για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι είναι χρήσιμες, αλλά σπανίως τις κοιτά κατά την προεκλογική περίοδο. «Πιστεύω ότι επιβεβαιώνεται από όλες τις μετρήσεις. Τα Τέμπη ήταν λογικό σοκ. Τώρα που μπορούμε να δούμε τα διλήμματα των εκλογών, πιστεύω ότι ο κόσμος συσπειρώνεται και πάλι στη ΝΔ και είμαι αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα», ανέφερε σημειώνοντας πως δεν αμφισβήτησε ποτέ τις δημοσκοπήσεις.

Σχετικά με τη λεγόμενη κυβέρνηση των ηττημένων ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο μόνος λόγος να μη γίνει πράξη είναι να είναι ισχυρή η ΝΔ. «Μπορεί να προκύψει πράγματι κυβέρνηση ηττημένων που θα συμπεριλαμβάνει ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τον κ. Βαρουφάκη, τον οποίο δεν αποκήρυξε σήμερα ο κ. Τσίπρας. Αδιανόητο να παίζουν κάποιοι μονόπολη με τις ζωές των πολιτών», πρόσθεσε.

Τέλος, για το σενάριο κυβέρνησης ανοχής είπε ότι διεκδικεί κοινοβουλευτική αυτοδυναμία. «Ο κ. Τσίπρας σήμερα μιλάει για κυβέρνηση ανοχής. Εμείς έχουμε ξεκάθαρη πρόταση. Εγγυόμαστε ανάπτυξη και σταθερότητα. Η άλλη πρόταση ποια είναι;», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι αυτό αφορά και τον κ. Ανδρουλάκη. «Δεν μου κάνει εντύπωση γιατί οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να συμπιέζονται», συνέχισε και ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχτεί κανένα σενάριο διακυβέρνησης που να μην έχει την πλειοψηφία της Βουλής. «Διεκδικώ αυτοδυναμία. Πολύ δύσκολο στην πρώτη κάλπη, αλλά θα θέσει το πλαίσιο για να την πετύχουμε στη δεύτερη κάλπη», πρόσθεσε.

Οι ειδήσεις σήμερα

Απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν άλλοι δεκατρείς Έλληνες – Ανάμεσά τους ο μητροπολίτης Σάββας

Ανδρουλάκης: Σε πανικό η Ν.Δ. και ο Μητσοτάκης καταφεύγουν σε θεωρίες συνωμοσίας για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Νέο ισχυρό μήνυμα αλλαγής έστειλε ο Τσίπρας από τα Χανιά – Σήμερα η ομιλία στην Ιτέα

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago