Κοινωνία

«Θύελλα» αντιδράσεων για την πρωτοχρονιάτικη φιέστα του δήμου Αθηναίων με κόστος 211.000 ευρώ και πρωταγωνιστή τον Ρουβά

«Θύελλα» αντιδράσεων από τις δημοτικές παρατάξεις του δήμου της Αθήνας αλλά και από χιλιάδες πολίτες στα social media έχει προκαλέσει η απόφαση της δημοτικής αρχής να διοργανώσει συναυλία την παραμονή της πρωτοχρονιάς με τον Σάκη Ρουβά, η οποία θα έχει διάρκεια 17 λεπτών και σύμφωνα με τις καταγγελίες θα κοστίσει 211.000 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» τονίζει πως «ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, πολύ μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των δημοτών». Ο Παύλος Γερουλάνος μιλά για ένα «χλιδάτο πάρτι-αστραπή, διάρκειας 17 λεπτών», ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει πως η συναυλία μπορούσε να γίνει με λιγότερα χρήματα.

Ανοιχτή Πόλη: Ο Δήμος Αθηναίων είναι εκτός τόπου και χρόνου

«Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, πολύ μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των δημοτών» και «σε μια στιγμή που η πανδημία καλπάζει και στον ορίζοντα φαίνεται όλο και πιο βέβαιο ένα λοκντάουν ή πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές, σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια γονατίζει χιλιάδες νοικοκυριά» τονίζει σε ανακοίνωση της η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη». Ενώ επισημαίνει ότι πρόκειται για μια συναυλία χωρίς κοινό στο υπαίθριο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού, με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά και διάρκειας 17 λεπτών, η οποία θα κοστίσει 211.000 ευρώ και θα προβληθεί κατά το έθιμο από την ΕΡΤ.

Γερουλάνος: Γιορτή περιφρόνησης της λογοδοσίας και της διαφάνειας

Με δήλωση του ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος, κατηγορεί μεταξύ άλλων τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη ότι χρησιμοποιεί «τον Δήμο Αθηναίων για τη δική του προβολή. Όπως έχει σχεδιαστεί και έχει ψηφιστεί από την παράταξη του κ. Μπακογιάννη, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 στον λόφο του Λυκαβηττού θα μείνει στην ιστορία ως ένα χλιδάτο πάρτι-αστραπή (θα διαρκέσει 17 λεπτά και θα κοστίσει 215.000 ευρώ), ως μια γιορτή περιφρόνησης της λογοδοσίας και της διαφάνειας, ως προσβολή προς τους πολίτες, τις θυσίες και τη νοημοσύνη τους. Ένα πάρτι που ‘πουλάει’ στην τηλεόραση, με χρήματα των Αθηναίων χωρίς καν τους Αθηναίους».

Λαϊκή Συσπείρωση: Μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για πρόκληση την ώρα που οι πολίτες αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες:
«Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές.

Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης».

«Κατακραυγή» στο Twitter

Την ίδια ώρα χρήστες στο Twitter καταδικάζουν το γεγονός και λένε πως ένας γιατρός του ΕΣΥ δεν θα μπορέσει να πάρει σε 10 χρόνια τόσα χρήματα όσα ο Ρουβάς σε μόλις 17 λεπτά της ώρας. Άλλοι πάλι λένε πως είναι ντροπή από την πλευρά του καλλιτέχνη που δέχτηκε την πρόταση με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας- Τη Δευτέρα η απολογία του

Newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago