Πολιτική

Μπλόκο σε κυβέρνηση με «αποστάτες» επιχειρεί να βάλει ο Βελόπουλος –Άλλαξε περιφέρεια σε τρεις βουλευτές, αποχώρησαν οι δύο

Ανακοίνωση για τους τρεις βουλευτές του κόμματος που φέρονται να συνομιλούν με τη Νέα Δημοκρατία εξέδωσε η Ελληνική Λύση, γνωστοποιώντας την απόφαση που λήφθηκε κατά την συνεδρίαση της επιτροπής δεοντολογίας. Όπως ενημερώνει, αποφασίστηκε οι τρεις βουλευτές να κατέβουν ως υποψήφιοι σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες, στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Σημειώνεται ότι απόπειρα για εξαγορά βουλευτών της Ελληνικής Λύσης είχε καταγγείλει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος και από το βήμα της Βουλής πριν μερικές εβδομάδες.

Ύστερα από τις ανακοινώσεις, δύο από τους τρεις βουλευτές που άλλαξαν περιφέρεια παραιτήθηκαν. Πρόκειται για τον Αντώνη Μυλωνάκη και την Αγγελική Αλεξοπούλου, ενώ ο τρίτος, ο Απόστολος Αβδελάς αποδέχθηκε την αλλαγή.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης

“Κατόπιν συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι “συνομιλούν” με τη ΝΔ, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τη βασική γραμμή του κόμματος, σύμφωνα με την οποία ουδεμία πιθανότητα συγκυβέρνησης υπάρχει, αλλά και μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος για φαινόμενα οχλήσεων υποψηφίων βουλευτών από στελέχη της ΝΔ, αποφασίστηκαν τα εξής:

Οι φερόμενοι ως “συνομιλητές” της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους.

Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον. Και μία υπενθύμιση προς πάσα κατεύθυνση: πρωτοκλασσάτα στελέχη είναι οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης και κανείς άλλος”.

Κλήση για εξηγήσεις

Νωρίτερα, το κόμμα με επίσημη ανακοίνωσή του είχε επιβεβαιώσει πως τρεις βουλευτές καλούνται για εξηγήσεις, έπειτα από δημοσιεύματα που τους εμφανίζουν ως αποστάτες.

“Ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο πρόεδρος σε θέματα δεοντολογίας του κόμματος. Με βάση τα όργανα του κόμματος ζητήθηκε από τους φερόμενους συνομιλητές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν υπομνήματα με τις απόψεις τους. Ο πρόεδρος δεν συνομιλεί με υποψηφίους βουλευτές για θέματα δεοντολογίας. Τα όργανα θα αποφασίσουν για το αν οι αιτιάσεις των φερόμενων ως εμπλεκόμενοι στα δημοσιεύματα ευσταθούν ή όχι» ανέφερε η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.  

Πρόσθετε επίσης ότι «η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ώρες. Δεν είναι προσωπικό θέμα του προέδρου με κανέναν εκ των υποψηφίων, αλλά είναι θέμα αρχών και αφορά μόνο τα όργανα. Δεν κλήθηκαν ποτέ σε απολογία από κανέναν. Ζητήθηκαν απλά εξηγήσεις και να καταθέσουν τις απόψεις τους».

Τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως οι βουλευτές Αντώνης Μυλωνάκης, Απόστολος Αβδελάς και Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου έλαβαν χρήματα σε “μαύρες σακούλες”, προκειμένου να αποχωρήσουν από την Ελληνική Λύση και να προσχωρήσουν στην ΝΔ. Τα σενάρια αυτά δεν διαψεύστηκαν από τον Κυριάκο Βελόπουλο, όταν ρωτήθηκε σχετικά σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Αντιθέτως, επέλεξε να παραπέμψει τους βουλευτές στα όργανα για εξηγήσεις.

Την αποκάλυψη έκανε ο κ. Μυλωνάκης εκφράζοντας παράλληλα την ενόχλησή του για το «άδειασμα» Βελόπουλου αλλά και τον έντονο προβληματισμό του για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος με την Ελληνική Λύση.

Οι ειδήσεις σήμερα

Δένδιας: Θα δούμε μετά τις εκλογές αν θα συνεχιστεί η πρόσφατη πολιτική της Τουρκίας

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εκλογές της 21ης Μαΐου

Έννοιες ασύμβατες Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ

newsroom

Recent Posts

Lockdown : Αύξηση κρουσμάτων, μεταλλάξεις και τα νοσοκομεία χωρίς… οξυγόνο – Τα στοιχεία που οδήγησαν στα νέα μέτρα

Η πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής και η ευρεία διασπορά του κοροναϊού σε…

3 έτη ago

Αντιδράσεις στην παντοδυναμία του Facebook

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και το Facebook βρήκαν κοινό έδαφος για την πληρωμή ειδησεογραφικού περιεχομένου…

3 έτη ago

Εκκίνηση με τρεις Έλληνες σε τοξοβολία και κωπηλασία

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αρχίζουν κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (23/07) με την…

3 έτη ago

Χ. Κλούγκε: Στο περιθώριο 1 στους 6 Ευρωπαίους που υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές πριν από την πανδημία

Πριν την πανδημία, 1 στους 6 Ευρωπαίους πολίτες υπέφεραν από ψυχικές διαταραχές, αλλά αφέθηκαν με…

3 έτη ago

Προφυλακιστέος ο 30χρονος για τον θάνατο της 26χρονης συντρόφου του στην Φολέγανδρο

Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της 26χρονης συντρόφου του Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου,…

3 έτη ago

Ξανά στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ στη διάθεση συχνοτήτων για 5G

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται…

3 έτη ago